Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BK

Svatá prostoto, pane Komárek, snad nebudete Jiráska brát za nějakou bernou minci??!!8-o

0 0
možnosti

J49a32n 16Š95u60r59c

25. 9. 2015 23:08

A zase jste si trochu rozšířil své duševní obzory, že? Je vidět, že se časem snad i něco naučíte. I když s vašim pomalým chápáním a myšlením budete mít dost velké problémy.

1 0
možnosti

J55a67n 98Š46u64r42c

25. 9. 2015 17:38

A Petříku, že si prezident Husák pozval ke své smrtelné posteli řádové sestry Boromejky, to také asi nevíte že? Najednou mu byla ta nenáviděná a zatracovaná církev dobrá. Havel byl také poslední dny před smrti ošetřován Boromejkami. Střídaly se u něj ve dne a v noci. A zadarmo. Řádové sestry tu práci dělají z lásky k bližnímu svému a ne kvůli mamonu jako to děláte vy. Tak se trochu snažte doučit. ať ze sebe stále neděláte totálního ma.ora. Ale na Sputniku se nic rozumného nedozvíte. A ve vaší uliční organizaci KSČM vám také pravdu neřeknou. I když se všemožně snažíte svými příspěvky komunistům zavděčit. Tak makejte, ať vás k nim už konečně vezmou. Vždyť se na to celý klepete. Ale snad se už někdy dočkáte..

2 1
možnosti
JC

To jsou ale nesmysly, svatá ty přírodo! Všechny Vaše příspěvky. A že se snažíte fest, ale zbytečně. Jste směšnýRv

1 3
možnosti
JC

Zajímavý článek!R^ A jak jste psal o těch flákačích a povalečích - naprostý souhlas. Pokud to dostanou, stejně to dřív nebo později (později v případě, že objekty budou potřebovat rekonstrukci a počkají až to stát - z daní nás všech - zrekonstruuje) nabídnou za tučný peníz ze státní kasy a fondů EU jako ubytování imigrantům. To je, panečku, kšeft jak noha!

Ale jak píšete v závěru - ono jim to asi dlouho patřit nebude a zase se budou přepisovat pozemkové knihy. Jestli se teda vůbec budou takovou marginálií muslimští pánové zabývat ...

1 2
možnosti
Foto

Nedávno jsem navštívil Olomouc a katedrálu Sv. Václava.

Zajímavé, jak na čestném místě měl rakev biskup Karel II. Lichtenštejn: https://cs.wikipedia.org/wiki/Karel_II._z_Lichten%C5%A1tejna-Kastelkornu

Nikde ani slovo o tom, že právě on požehnal čarodějnickým procesům na Šumpersku.

Toto je jeden z dokladů chování křesťanských církví. Křesťané kritizují komunisty, že jim sebrali majetky. Ale zaslouží si majetky církve jako třeba katolická, která morálně není o nic lepší než byli komunisté?

Křesťané mluví o tom, jak komunisté byli nepřáteli církví, ale o tom jak církve vydávaly k mučení a vraždám svoje poddané mlčí...

A teď se církve derou o majetek, který vybudovali nevolníci a robotníci jako o svoje božstvo.

Proč se křesťané nemodlí místo ke Kristovi rovnou k Bohu Mamonu?

1 1
možnosti

J66a69n 15Š25u72r80c

24. 9. 2015 23:19

Vy by jste s velkým úspěchem mohl kandidovat na hlavní roli v pokračování filmu "Ještě větší blbec než jsme doufali." To snad není ani možné co vy dokážete vyplodit za blbosti....Co to jen v Boskovicích žije?

3 0
možnosti

J52a47n 32Š82u30r93c

24. 9. 2015 21:20

Veškerý církevní majetek je zapsán v katastru nemovitostí. Od 01. 01. 1999 je církevní majetek zablokován. Kdo zničil církevní majetek, kláštery, školy. Církev? To snad ne. Zničil to stát, který tyto budovy zabral církvi a udělal z nich kasárna, sklady a sila. V roce 2007 byla tehdejší sněmovní komisí zadána studie Národohospodářské fakultě Vysoké školy ekonomické k porovnání státních výdajů na církve a výnosů, o které církve přišly. Podle této studie výdaje vynaložené v letech 1948 – 2007 na církve ze státního rozpočtu činily částku, kterou jsem již uvedl v jiném příspěvku.  Církvi se vrací majetek, který měla ve vlastnictví alespoň po část období od 25. února 1948 do 1. ledna 1990. Pro zvýšení jistoty bylo navíc do návrhu zákona včleněno výslovně ustanovení, že se nevydávají věci konfiskované na základě Benešových dekretů (§ 8 odst. 1 písm. h) návrhu zákona.  Církvi se nevrací 44 procent církevního majetku, který mají v současné době ve vlastnictví obce, stát, právnické osoby. Ihned s platností zákona bude odblokován tento majetek a zejména obce budou moc s tímto majetkem nakládat. Za tento majetek v hodnotě 59 miliard Kč, bude církvi vyplacena náhrada. Tato částka bude splácena po dobu 30-ti let ve výši cca 2 miliardy ročně (to jsou necelé dvě tisíciny státního rozpočtu). Pak již stát nebude církev dotovat. Církve, které nemají žádný majetek a které by měl stát podle zákona podporovat, tak těm na provoz bude přispívat katolická církev ze svého majetku.

5 0
možnosti

J30a87n 44Š90u66r94c

24. 9. 2015 21:16

Spousta laických tzv. historiků tvrdí, že stát věnoval obrovské prostředky na obnovu památek pak a tedy nechápu, proč jsou kláštery vráceny církevním řádu zdevastované stavu. Proč se třeba většina kostelů a jiných církevních nemovitostí v důsledku "péče" komunistického státu zřítila nebo úplně zchátrala? Někteří odpůrci restitucí tvrdí, že stát na církve vynaložil v letech 1948 – 2007 ze státního rozpočtu  60,6 mld.Kč. Kdyby se tato částka odečetla od zisku, které měl stát v uvedené době z majetku církve, (z pronájmu církevních budov, z výnosů polí, luk, rybníků, pastvin, lesů, těžby dřeva a jeho následný prodej), tak čistý zisk po  tuto dobu pro stát činil 229,2 mld. Kč. 

 Stát měl každý rok z církevních majetků 4 mld. Kč a církvím dával 1,4 mld. Kč na podprůměrné platy kněží a jejich provoz. To je celých 2,6 mld. Kč zisku pro stát ročně a nyní budou stále zpochybňovat nárok církví na vrácení části ukradených majetků? A navíc mají tu drzost mluvit do toho, jak mají církve nakládat s vráceným majetkem? To asi nežijeme v právním státě, když si někteří dovolí diktovat vlastníkovi, jak má nakládat se svým majetkem.

4 0
možnosti

J54a67n 41Š65u34r30c

24. 9. 2015 21:08

Někdo tvrdí, že církev někomu něco ukradla. Tak ať si doplní si historii. Myslíte si, že církve získaly svůj majetek vraždami, upalováním, inkvizicemi, odpustky? Kromě toho, že je to irelevantní, je to také pěkná hloupost. Drtivou většinu majetku církev získala darem. Proč šlechtici a panovníci darovali majetek církvi? Kvůli své moci. Zisk z pobělohorských konfiskací měla královská komora, tudíž panovník, který tento majetek rozděloval za zásluhy především věrným šlechticům. Církev svůj majetek  získala dobrovolnými dary a odkazy feudálů, měšťanů i bohatších  sedláků. I majetek odsouzených tzv. kacířů i obětí čarodějnických procesů i později v době pobělohorské připadl vrchnosti, tj. majiteli panství či opět královské komoře a nikoli církvi jako takové. A když někdo tvrdí, že Josef II odebral církvi všechen její majetek a že tedy potom už nic nevlastnila, tak ať potom vysvětlí jak je možné, že ve starých zemských knihách i nových pozemkových knihách je u spousty nemovitých objektů, pozemků, lesů, rybníků polí, luk atd. jako jediný a právoplatný vlastník stále uvedena

4 0
možnosti

J46a22n 21Š75u70r57c

24. 9. 2015 20:06

Snad toto konečně ten slavný historik z Boskovic pochopí. I když....co potom dodat ?

 Církve jsou placeny ze svého, prostřednictvím státního rozpočtu. Stát do dnešních dnů hospodaří se zabaveným církevním majetkem (těžba a prodej dřeva, zemědělská výroba, pronájem nemovitostí apod.) a z něj má slušný příjem, v dnešních cenách více 4 mld. Kč ročně. Kdysi to takto spočítal ministr kultury Pavel Dostál z ČSSD. Platby státu církvím a na opravu památek dnes činí mnohem méně, ročně cca 1,5 mld. Dnešní poměr 1,5 mld ku 4 mld. Kč je po celou dobu od r. 1948 přibližně stejný. Je to poměr pro církve jednoznačně a výrazně minusový, pro stát ziskový. Dluh je tedy na straně státu. Správně by se tedy nemělo uvádět, že církve jsou placeny ze státního rozpočtu, ale že jsou placeny ze svého, prostřednictvím státního rozpočtu. Kdyby došlo na mezinárodní soudy, ty by neposuzovaly platnost nebo neplatnost našeho zákona, ale skutečný právní stav a majetkové poměry od roku 1948. Zahrnuly by zcela samozřejmě ušlý zisk církví z neoprávněného nakládání státu s cizím tedy s církevním majetkem a ještě úroky z prodlení, což je běžné. Je spočítáno, že výsledná částka by byla více ne dvojnásobná. Takže buďme rádi, že se vrací jen o něco více než polovina zabaveného církevního majetku a církve víc nepožadují. Stát začal platit duchovním (k tom se zavázal) když jim zabavil majetek, takže použit toto jako argument proti restitucím je důkaz buď neznalosti nebo neschopnosti pochopit souvislosti. Výnosy z církevního majetku za ta desetiletí co ho vlastnil stát byly několikanásobně vyšší, než náklady spojené s jeho údržbou a na platy církvím.

5 0
možnosti
Foto

tohle vysvětlujte demagogům typu pana Petříka

4 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 33,29
  • Průměrná čtenost 1536x
Senior - bývalý systémový inženýr.

Seznam rubrik