Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pravdivé až to bolí. Moc se nevyrábí ,hlavně se parazituje,šmelí viz 146 prodejcu elektřiny. Velmi mnoho lidí přisáto na st. rozpočet. Vyvýžet můžeme politology a prodejné novináře. ,těch máme dost. O jednom jaderném reaktoru se mluví 10 let. Naší dědové vybudovali čtyři kompletní jad.el. o několika reaktorech.

0 0
možnosti
MK

M14i73l64a37n 15K28e29s53l

16. 12. 2021 0:07

Jsem technik,dá se říci,že primitiv.Žádným ideologiím jsem se nikdy nevěnoval,ani se o ně nezajímal.Na VŠ jsem měl marxismu trojáka díky pochopení a charakteru přednášejícího.Při kuřácké pauze se mne zeptal, proč jsem tak levý v marxismu,když v ostatních předmětech mi to jde.Řekl jsem mu,že ta jeho věda mne vůbec nezajímá.Věnoval jsem se rodině a práci.Jako pravověrného technika mne zajímaly vždy tři věci-co chceš,kdy to chceš a co za to dáš.Přišel jsem na to,že když člověk zrovna nechce zastřelit Gottwalda múže spokojeně žít i vsocialismu.Komunistická agitace byla pro mne mazáním lejna kolem huby s tvrzením,že je to med.Sice nic nebylo,ale co jsem potřeboval jsem vždy sehnal.Pracoval jsem jen zákonnou pracovní dobu.Byl jsem přesvědčený,že jakékoliv přesčasy jsou způsobeny špatnou organizací a špatným plánováním.Sem tam jsme si i v práci zaoslavovali.Zajímavá věc-přes všechno to poflakování republika nebyla skoro vůbec zadlužená,ba právě naopak.

3 1
možnosti
RE

To jsme ještě byli jedním z největších vývozců zbraní:)

0 0
možnosti

Zajímavý pohled na minulost.

Byli jsme nejúspěšnější zemí v rámci RVHP s nejvyšší životní úrovní. Zboží bylo dost, ale některé chybělo. To co chybělo si, ale lidé vždycky sehnali. Marka byla asi za 6-8 Kč, ale valut nebyl dostatek. V každém případě jsme za kapitalistickými zeměmi zaostávali zejména v elektrotechnice a dalších inovacích, což se lidem vůbec nelíbilo.

Nelíbila se jim ani nutnost chodit do práce od 6, či 7 hodin ráno. Líbila se jim opěvovaná možnost svobody na západě, pracovat, či nepracoval a brát podporu. Představy byly růžové, ale nyní poznávají realitu. Mnozí dnes pracují od 8, či 9 hodin, ale s přestávkami až do večera. Drobní podnikatelé ve skutečnosti pracují nepřetržitě, bez ohledu na So a Ne. Zaměstnanci musí poctivě pracovat naplno, jinak je šéf vyhodí, nebo ztratí práci. Vezmou si šikovnějšího a mladšího.

Proč komunismus zkrachoval?

Jednoduché. Buzerace a nadřazenost komunistů. A především nárůst komunistické byrokracie, kde si komunistická elita hledala teplá místečka, kde nemusela nic dělat. Podobně se chovali i ostatní lidé, kteří se mohli ulejvat a místo práce pít kafíčko, či se ulejt z práce.

Tedy rozhodujícím činitelem krachu komunismu byl neudržitelný nárůst neproduktivní komunistické byrokracie, kterou už nemohl rozpočet utáhnout.

Náš dnešní problém je v tom obdobný, kolem nás opět roste neúměrná byrokracie se zcela neuměrnými vysokými platy a státní rozpočet má opět problémy!

0 0
možnosti

Samozřejmě, že problémy jsou stejné jako před Listopadem, když nám tu v podstatě vládnou postkomunističtí, překabátění oligarchové a papalášové! Jejich moc včetně politického byznysu vyvrcholila za Babišovy vlády! Všichni dosavadní politici a jejich kamarádíčkové jsou na místech s bohatými platy, kde se za ně tak moc práce neodvádí! Žijeme v hodně divném Klausově kapitalismu!

:-)

1 0
možnosti

Rv

Doba úspěšného kapitalismu ještě nezačala!

Ke konci komunistické éry Štrougal založil Prognostický ústav, který pracoval pod přímým dohledem ruských tajných služeb. Po Listopadu jeho členové se staly předsedy větších i menších politických stran. Postkomunističtí, překabátění oligarchové a papalášové vzali do svých rukou politiku, ekonomiku, masmédia, policii a justici. A politické strany navedli tak, aby sloužili překabátěným oligarchům a učili je politickému byznysu. Oligarchická éra vyvrcholila za Andreje Babiše a Miloše Zemana. Zaváděli nám tu oligarchickou demokracii se svobodou jen pro oligarchy.

Liberální demokraté se proti tomu postavili a rozhodli o našem návratu k liberální demokracii se svobodou pro všechny občany!. První zápas jsme vyhráli, vláda dle volby lidu je zde! A Petr Fiala je velmi moudrý člověk. Před volbami se mi tak nejevil! Teprve nyní můžeme dát pravidla skutečného kapitalismu!

:-)

3 1
možnosti
PK

Vaše víra v novou fialovou garnituru je k popukání. Skutečný kapitalismus;-D, konec oligarchické demokracie;-D.

1 2
možnosti
JK

J62a48n 32K12a11r78a94s85e61k

15. 12. 2021 19:26

v nemecke televizi byl asi pred rokem rozhovor s jednim brazilcem, co bydli v te chudinske ctvrti (favela) v Sao Paulo. Ptali se ho, jak se mu dari, kde jsou problemy a co by si pral aby se zlepsilo. Rec take prisla na tu Venezuelu, o ktere jsou jihoamericane dobre informovani.

Pan si stezoval, ze zivot je tezky, jednoho syna uz ztratil, protoze ho zavrazdila mistni drogova mafie. Manzelka musi privydelavat prostituci a i deti od 6 let musi koukat, aby prinesly domu nejake drobne.

Ale pan byl presto rad, ze v Brazilii panuje ten kapitalismus, ze existuje ta moznost to nekam dotahnout, ze existuje svoboda projevu a ze ho v televizi nebombarduji nejakou statni propagandou. Ty socialisticke hruzy o kterych slysel, napr. ze v tom tehdejsim vychodnim bloku stali lide 2 hodiny pred masnou, tak to by pry sel radeji delat do uranovych dolu.

2 0
možnosti
LU

A čo tak si pozrieť realitu?

Ako je možné že do (kapitalistickej) Európy a USA stále prúdia milióny migrantov z celého sveta?

6 0
možnosti
JK

J22a75n 75K75a46r38a33s46e14k

15. 12. 2021 19:30

a kam by meli jit? -> na Salomounovy ostrovy?

0 3
možnosti
IS

Pán je komunista? Tak že soudruh, minimálně v mentální rovině. Kapitalismus prý znamená růst a dluhy. Socialismus se obešel bez růstu. Dluhy stačily. Tohle individuum je zralé na hospitalizaci. Amen.

9 1
možnosti
JK

J52a53n 45K93a38r48a15s46e28k

15. 12. 2021 19:31

[...] je zralé na hospitalizaci [...]

ne pan je jednim z mala, kteri to urcite nepotrebuji ..

2 3
možnosti
PN

Bože můj, další levičák, který si myslí, že tu panuje nějaký kapitalismus, ve skutečnosti je tu socialismus nebo spíše fašismus díky prorůstání státu a korporací. Čili to že se Vám to autore dnes nelíbí, není vina kapitalismu, neboť ten tu není, budíček!

5 1
možnosti

toto dílo slohově, pravopisně a především myšlenkově dokonale zapadá do stránek mnohých knih typu "Socialistické Československo", "Vpřed ke komunismu" apod., které hojně vycházely asi tak v letech 1958 - 1964. Pak už raději jaksi nevycházely.

8 1
možnosti
Foto

Pamatuji si jednu takovou. Každému chléb, každému růže. Vyšla v roce 1957. Komunismus slibovala od roku 1975.

0 0
možnosti
Foto

Současná podoba řízení států je nepochybně v hluboké krizi. Za hlavní příčinu nepokládám ale kapitalismus, ale pravý opak. Státy se až příliš socializují a ničí tržní a základní přírodní principy.

5 0
možnosti
PK

I když omezíte sociální stát tak bílá Evropa zlenivěla a její chnurnou budoucnost moc nevylepšíte.

1 0
možnosti