Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

S nadhledem lze vlastenectví chápat jako zmanipulování národa k lásce k vlasti, kterou potom při budování či obraně vlasti využívají ti, kteří národ vykořisťují.

0 0
možnosti
Foto

Velcí vlastenci jsou i Irové ale i Ukrajinci. Sám se dnes za vlastence nepokládám. Hrozit nám obsazení Němci, tak se na to těším. Věřil bych, že by u nás zavládl pořádek a zbavili se těch veksláckých mafiánů, kteří nám ve skutečnosti vládnou. Ovšem hrozit nám útok od primitivních Kumánů:-), kteří by znásilňovali ženy a uřízlá prsa by si věšeli k sedlům, tak to bych asi vzdoroval.

0 1
možnosti
JC

8-o Pane Bicero, to opravdu myslíte vážně, že "Hrozit nám obsazení Němci, tak se na to těším."? Tak tohle snad ...Rv

1 0
možnosti
ZS

Smutné a pravdivé. Na "vlastenectví" se zmůžeme tak maximálně při hokeji. Ať se nám to líbí nebo ne, Rusové i jiné národy jsou hrdí na své veterány i velikány historie. Jejich úcta je tak nějak přirozená - viz zmiňované manželské páry, které přicházejí položit květiny k hrobům padlých. Stejně tak přicházejí k hrobu Vladimíra Vysockého. Běžně jdou lidé z práce a třeba jen s jedinou květinou se u jeho hrobu zastaví. U nás jsem nikdy nic podobného neviděl. U nás už mnozí třicátníci netuší, kdy probíhala 2. sv. válka. A že by věděli, kde je památník padlých, a také jej někdy navštívili, o tom si můžeme nechat jen zdát. Ale není to jejich vina. Nebyli k žádné úctě vychováni. To v nás není zakořeněno. Neváží si prarodičů, nerespektují učitele, vědí jen velmi málo o historii své země. O to víc se zlobí, když se doslechnou, že nás cizinci, a mnohdy i čeští emigranti, považují za burany.

2 0
možnosti
Foto

Jen si tak říkám, kam až ta pravdoláska z majdanu klesne a kolik mrtvých ta úžasná věc přinese.

0 0
možnosti
Foto

to nepatřilo sem...sorry

0 0
možnosti
SU

těch pár opravdu českých chlapáků kteří se zůčastnili bojů ve ll. svět. válce a dožili dnešních dní si zaslouží především neskonalou uctu. vlastenectví nevlastenectví. oni totiž na rozdíl od východních sousedů bojovali téměř vždy na základě dobrovolnosti a osobní nevyhnutelnosti. o to víc by si zasloužili cítit hrdost nás všech.

6 0
možnosti
JN

J97o84s79e34f 90N63o12v85a23k

10. 5. 2014 19:36

sve vlastenectvi ukazuji rusove prave dnes pri ozbrojene agresi proti ukrajine, anexi a okupaci ukrajinskeho uzemi, tohle  jim zavidet nnei treba. a konec WW2 znamenal pro cesky narod diky ruskym "osvoboditelum" jen vymenu nacisticke okupace za komunistickou, takze take neni, co slavit.

4 7
možnosti
Foto

Ale i u nás se najde někdo, kdo úctu projeví. Zde v Turnově se před pár lety několik soukromníků složilo a dalo instalovat v muzeu pamětní desku letců v RAF. Soukromníků!

Osud letců, kteří se pak vrátili do vlasti, je snad dostatečně znám.

Na radnici tehdy seděla ve starostenském křesla bývalá členka KSČ. A nic.

V blízkém Rovensku p. Tr. se vždy pořadá akce k oslavě a připomínce skupiny Antimony...

3 0
možnosti
Foto

Trapné a varující.R^

7 0
možnosti
KK

Závist je v tomto případě to poslední, co by jsme s tímto v Česku měli udělat.Ptejme se důrazně našich "elit" co udělaly a hlavně co dělají pro to, aby český národ byl alespoň tak vlastenecký, jako byl v 19.století.Dnes, když někdo pozvedne v česku vlastenecký hlas, je okamžitě "elitami" a médii označen přinejmenším za šovinistu.Nebojme se říci, že začátek plánovitého "odbourávání" vlastenectví v českých zemích je rok 1918.S mírnou nadsázkou se dá říci, že od tohoto roku nastala doba "temna" pro jakékoliv projevy vlastenectví v českých zemích.Na dobu obrozeneckou se dnes "elity" dívají s opovržením.Neuvědomují si snad, že hovoří česky jen a jen díky miliónům svojich předků, kteří byli vlastenci?

5 0
možnosti
JN

J11o20s97e16f 64N20o45v29a62k

10. 5. 2014 19:46

ceske "vlastenectvi" 19.stoleti, stejne jako pozdeji bylo jen prave temi elitami predepisovaneho povinneho lezeni do ruske zadele, s ceskym narodem to nemelo nikdy nic spolecneho, treba lide takovehoto "vlastenectvi" maji dnes jiz plne zuby.

1 1
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 33,29
  • Průměrná čtenost 1536x
Senior - bývalý systémový inženýr.

Seznam rubrik