Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AT

Antonín, topič

10. 5. 2011 10:41
---

A kde stát bere jistotu, kolik poplatníků bude za 20-30-40-50 let? Protože se to dá odhadnout ze státní antiporodnostní politiky?

0 0
možnosti
AT

Antonín, topič

10. 5. 2011 10:40
Nikoliv nezajimavý je fakt,

že strůjci onoho takzvaného spoření prohlašují za nejjistější fondy, které budou investovat do státních dluhopisů. To je přece ale průběžný systém v bleděmodrém, doplněný o parazita v podobě fondu! Dnes státu, tedy nám, půjčíme a prožereme, za XX let to stát, tedy my, zase nám vrátíme, mezitím je však spousta spousta úředníků a jiných parazitů.

Někdo říká: děti si nepořizujeme pro peníze! Ano, nepořizujeme. Ale počet dětí, které jsme ochotni si plánovaně pořídit je přece dán finančními možnostmi!

0 0
možnosti
E

egoista

10. 5. 2011 11:52
Re: Nikoliv nezajimavý je fakt,

Pssst, clovece! S takovouhle ty reformy do vitezneho konce nedovedeme. Vite prece dobre, ze duchodovy system je jedno z poslednich mala mist, kde lze jeste "zprivatizovat" nejake ty miliardy.

0 0
možnosti
E

egoista

10. 5. 2011 9:36
Nadhera.

Krasny a chytry clanek. Jsem rad, ze to nekdo takto hezky sepsal, a dekuji.

0 0
možnosti
F

forgetcz

21. 1. 2011 13:38
Pristehovalectvi

Dobry den.

Rad bych jen podotkl, ze problem s malou porodnosti je, jak se mi zatim zda, problem spise civilizacni. Podle odhadu se ma pocet obyvatel na zemi zvysovat (minim se zde zvysovani v africe, asii,..). To jiste povede k migraci obyvatelstva (i do nasi zeme) a k jeho "doplneni". To je jen namitka k snizovani porodnosti.

Je jiste, ze pristehovalectvi bude zas mit sve vlastni efekty (dane kvalitou a mnozstvim lidi kteri prijdou). Takze vysledek na system se neda zcela predjimat. Do jiste miry lze pouze usoudit, ze toto "stehovani narodu" bude mit na stavajici financni system - dle meho nazoru ktery je ale na samostanou uvahu stejneho rozsahu - spise vliv devastujici a umocnujici Vami nastinene problemy.

Jinak dekuji za moc peknou analyzu.

0 0
možnosti
SO

osmera

17. 1. 2011 18:15
pravda

Ano je to pravda, ale podivejme se praqvde do oci.

O vsem rozhoduji politici a ti chteji byt zvoleni tudiz nikdy neudelaji opravdu nepopularni opatreni. Kazdej ekonom poradi reseni ktere proste problem oddali dostatecne daleko aby to jeho nemuselo zajimat. Resit populacni otazku je velmi dlouhodoby proces ktery se nema sanci projevit za vladnuti jakekoliv strany.

Kdyz nejsou deti tak je z hlediska vlady daleko jednodusi nezabranovat migraci obyvatelstva (treba z ukrajiny,....) to zajisti ze bude "dostatek" pracujicich, alespon pro nejakou omezenou dobu (ty lidi prijdou okamzite a pracuji (otazkou je ze az tolik neodvadeji do systemu, ale aspon z kratkodobeho hlediska se v ekonomice neco deje (vyroba-spotreba).

V demokracii nikdo nepristoupi k nejakemu opatreni jako k prikazani ze kazdy musi mit minimalne 2 deti, jinak bude dostavat kazdy rok pokutu (neco opacneho nez bylo v cine).

Takze jaka je budoucnost ? Bohuzel myslim ze nevyhnutelne zhrouceni situace, otazka je jen jak a kdy.

0 0
možnosti
H

Honzik007

17. 1. 2011 17:15
Souhlas s clankem

Musim ve vetsine veci souhlasit, dlouho uz mam stejny nazor ale kupodivu vetsina lidi v mem okoli to nevidi. Take nechapu ze krome techniku si nikdo v ekonomice neumi prestavit limitni stavy a kdyz mu je vykreslim, tak tvrdi ze v ekonomice to tak nefunguje :-) holt ekonomove, maji sve mantry a postupy ale podstatu mijeji.

0 0
možnosti
E

egoista

10. 5. 2011 9:51
Re: Souhlas s clankem

:)))

0 0
možnosti
R

Riskobolos

9. 1. 2011 22:54
Důchodová reforma očima systémové analýzy

Předložený článek p. Komárka má cenu v tom, že se pokouší systémově vyčlenit řadu nehomogenních procesů, které působí ve společnosti, s požadavkem na hierarchii a propojení, což jsou atributy systémové analýzy a systémové provázanosti. Zkráceně, od jednotlivých biologických (v tom demografických), technologických, ekonomických, finančních procesů k jejich začlenění do jednoho systémového celku. Jejich souhrnné pojímání a vyhodnocování je základ poznání stavu ekonomiky a zpětně řešení dílčích problematik. Těchto je celá řada a důchody jsou jen jednou z nich a nestojí na samotné špici, ale spíš figurují jako kombinace a sloučená funkčnost prvků výše uvedených procesů. Po linii rizik je tato podoblast jinak členěna, z hlediska procesních rizik. Jejich předřazování je výrazem nesystémového přístupu. Lze říci že článek je pozitivní počin ve smyslu hledání širšího začlenění a rámce pro problematiku důchodů.

0 0
možnosti
C

carolusI

4. 1. 2011 11:50
Zcela

s Vámi souhlasím. Veškeré pokusy přesunout peníze do soukromých fondů směřují jen k tomu, aby se stát vyvázal z odpovědnosti za jejich rozkradení. Pokud byl na důchodovém účtu přebytek, páni politici ho potichu rozfofrovali,  a teď roní krokodýlí slzy.!!

0 0
možnosti
AT

Antonín, topič

10. 5. 2011 10:40
Re: Zcela

V průběžném systému žádný důchodový účet neexistuje.

0 0
možnosti
K

kevinbb

3. 1. 2011 18:20
Podle mne

jste sepsal velmi dobre a pravdive.

R^

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

3. 1. 2011 15:33
lidé, kteří i jako zaměstnanci došáhli na slušnou úroveň

k tomu dospěli právě schopností plánovat finance, odkládat a zhodnocovat. Ti co po "tučných letech" naříkají v letech "hubených", jak je těžko, touto schopností naopak vybaveni nebývají.

To je zase můj postřeh, přes všechny režimy a časy.;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 156
  • Celková karma 33,60
  • Průměrná čtenost 1567x
Senior - bývalý systémový inženýr.

Seznam rubrik