Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AP

Autorovi BRAVO a palec nahoru!

1 0
možnosti
Foto

Indie poskytla ochranu duchovnímu vůdci Tibetu, Dalajlámovi například... Ale bohužel nynější hlava státu se o jeho existenci dozvěděla diplomaticky příliš pozdě a to až od jeho pronásledovatelů. :-)

3 0
možnosti
MD

Vynikajici clanek. Stejne jako vy kdys se pohybuji jako technik mezi lidmi po fabrikach. A mam ty same zkusenosti.

Zajimave je, napriklad, ze J. Topolovi nevadilo, ze V. Havla PROGRAMOVE dosadili do jeho fce samotni vrcholovi komuniste. Ale ti prosti pravoverni u ponku mu smrdi.

J. Topol a jemu podobni jsou dnes naprosto bez kreditu.

7 7
možnosti
RC

PROGRAMOVE? Jako ze komuniste to meli v programu? A ktereho sjezdu to byl prosim vystup? XVII?

5 0
možnosti
LB

Tak to je masakr...

Asi jsem tedy také kavárník, (pseudo)intelektuál a lehkoživka živená nebohými pracujícími (ač již léta dělám sám na sebe). Protože i já si myslím, že Zeman je NAŠE ostuda. Protože je to NÁŠ (ano i můj) prezident. Máte něco proti takovému výkladu, pokud jde tedy o lingvistickou stránku věci? Že nesouhlasíte s obsahem je dosti pravděpodobné, ale snad lze slovo NÁŠ opravdu takto používat, ne? Mimochodem - Havel měl jistě své chyby, ale podívejte se kam ho zvali a kdo sem za ním jezdil. A kam jezdí Miloš a kdo ho kam zve, či sem za ním jezdí. Jen si to suše seřaďte a porovnejte. Nehodnotím, jen prosím o porovnání a zamyšlení, nic víc nežádám.

10 2
možnosti
Foto

To je sice pravda, ale má to své neopakovatelné příčiny. Například, v roce 1968 obdivoval v Německu můj kamarád Gerd Alexandra Dubčeka. Sice se posléze ukázalo, že to byl neschopný komunistický funkcionář, ale jistou gloriolu venku získal.

Je s podivem, že ještě žádné hollywoodské studio nenatočilo film o Václavu Havlovi. Je to totiž přímo barvotiskový obrázek. "Revoluce" vynesla do čela státu vězením trestaného disidenta. Co byste si přál více?

A navíc, VH byl zcela konformní k ideologickému zázemí a politice USA, kterou propagoval, kde mohl.

Např. v roce 2003, krátce po skončení svého mandátu, vehementně podpořil invazi USA do Iráku, zatímco prezident Klaus vyjádřil pochyby. A samozřejmě, Havel byl v Bílém domě jako doma, ale Klause po tom incidentu s americkým velvyslancem už nikdy nepozvali.

Ano, Zeman je Enfant Terrible a to se na něm mnoha lidem líbí. Uvidíme, kolika.

5 8
možnosti
SB

K údajnému obdivu k Havlovi ve světě:

Kde kdo kdy realizoval jeho myšlenky? Kde kdo kdy vzal politickou moc z rukou politických stran a svěřil ji občanským hnutím?

Byly volby prezidenta v USA a bylo to o výběru mezi kandidátkou jedné tradiční strany a kandidátem druhé tradiční strany.

Budou volby v Německu a zase mezi sebou budou bojovat politické strany.

Nikde nevidím, že by to bylo o sdružení filatelistů, o šachistech, o rybářích nebo o zahrádkářích. Je to o politických stranách!

Havel byl jen divadélko pro veřejnost. Dávali mu vyznamenání nikoli za jeho činnost, ale naopak za jeho poslušnost.

Havel idealisticky básnil ve světě, kde stále je to tvrdý boj o každý dolar a o každé koryto.

Až ty státy, které mu ta vyznamenání dávaly, přejdou na systém občanských hnutí, tak bude Havel za proroka.

Zatím je za mlátiče prázdné slámy.

7 6
možnosti
Foto

Já si myslím, že ta smlouva na jeho hry byla jen naoko.

2 6
možnosti
JL

Tohle může napsat jen hluboce nekulturní člověk.

8 5
možnosti
SB

Je si dělejte iluzi o své kulturnosti, pane Leinere.

Vaše vnoučata tu vaši současnou kulturnost poznají na vlastní kůži. Jim se to s odstupem třiceti nebo padesáti let bude jevit jinak.

2 4
možnosti
SB

Dostal jsem ode mne karmu.

1 0
možnosti
Foto

J20a98k91u89b 44R16o11t22h

5. 9. 2017 16:56

Jak jinak, Slávku. ;-D;-D;-D

1 0
možnosti
PT

P31e38t41r 18T88o23m19e98k

5. 9. 2017 15:56

Tak jste si do Havla kopnul, pan Hermánek je spokojen. Ano, při bombardování Srbska byli mrtví civilisté ale kdyby nebylo bylo by jich daleko víc. Na vlastní oči jsem viděl, co vrazi vedení Miloševičem napáchali.

10 0
možnosti
Foto

Skutečně na vlastni oči?

0 2
možnosti
RC

no uplne jako z Rudeho prava, tam se take umeli dobre ohanet manualne pracujicimi lidmi..... jeste tomu chybi uderny konec: kdo seje vitr, sklizi bouri! Nebo neco podobneho.

A to s tou Indii, to jsou take hodne zaslepene blaboly. Chtel bych videt, jak by vypadala nase zeme, kdyby tu zilo tricet milionu lidi. Ano to odpovida tomu, ze se Indie populacne za nejakych 60 let rozrostla tronasobne!! Indie od roku 1991 dokazala svuj HDP per capita ztrojnasobit!! To je to, o cem mluvil Havel - i kdyz je to zeme velkych extremu, tak se lidem zacalo vice darit.

8 0
možnosti