Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SL

strycek-Joe Ltd.

22. 10. 2011 20:40
Máte pravdu, napsal jste kvalitní článek, děkuji

Kanadský film byl jednostranný a mírně propagandistický.

Vypadá to tak, že let civilního letounu byl někým (?) koordinován s letem špionážního letounu U2 tak, aby došlo na ruských radarech k záměně letadel.Američané tak v podstatě použili civilní letoun k tomu, aby přeletěl nad strategickým územím protivníka a doufali, že jej protisttrana sestřelí, což se také stalo.

0 0
možnosti
TB

guam

22. 10. 2011 18:29
jsou věci které,

nejsou pisatelem dostatečně domyšleny.SSSR prováděl svoje lety rovněž,což bylo na tuto velmoc normální,takže obě strany.A také tento stát má velký podíl na tom že v Afganistánu byly vojenské síly vyzbrojeny materiálem ze USA. Kdyby SSSR nevtrhl do země na žádost tehdejší vládu a po té tuto vládu nesvrhl,nikdy by nemuseli USA vyzbrojoval Taliban,odbočka: Podobnou situaci zažil i Vietnam,kdyby byli banditi (viet-cong( vyzbrojeny zbraněmu ze SSSR a dalších socialistických států což vedlo USA k vedení globální války.

Takže je nutno si srovnat fakta z obou stran a nikoliv básnit o tom,že všechno zlo bylo na straně USA a SSSR byl na straně dobra. Pravdou je,že obě strany se vlastně utkávali jakoby na dálku,každý stát vyzbroval jednu stranu konfliktu v příslušném státě,odbočka : ve Vietnamu to tak ovšem nebylo vojáků USA padlo v této válce víc než vojáků ze strany SSSR.

0 0
možnosti
MP

MAXIMUS PERMAGNUS

22. 10. 2011 18:56
Re: jsou věci které,

pustil jste se do polemiky s Vašimi výmysly. Autor článku rozporoval nevyváženost informačního obsahu v ČT,myslím,že nikde v jeho článku nezaznělo tvrzení,že by SSSR byl svatoušek.Prostě když se kácel les,lítaly třísky na obou stranách. Zde bych snad autora článku doplnil,že o sestřelení iránského letadla americkým křižníkem proběhl na ČT2 taky dokument.

0 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 33,29
  • Průměrná čtenost 1536x
Senior - bývalý systémový inženýr.

Seznam rubrik