Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jakýkoli liberalismus spočívá na myšlence, že základem důstojné existence je ekonomická nezávislost a jejím základem zase je vlastní výkon. To, že tržní ekonomika (které se hanlivě říká kapitalismus) má tendenci k oligopolním, až monopolním strukturám, je jistě pravda. Stejně jako je pravda, že pro některé ekonomické činnosti (výroba aut, jaderná energetika ...) prostě potřebujete velkou firmu a ta potom má, zejména v malém státe, velkou moc. Řešením ale není "socialistická" regulace cen, trhu práce nebo extrémně progresívní zdanění. Řešením je jednak "zákonná ochrana hospodářské soutěže", ale především společenské prostředí, generujcí stále nové a nové firmy a budující na střední třídě.

0 0
možnosti

Cim vice nam bude "politicka elita" (jakoliv) poroucet jak mame zit, bude v zemi zle. Se vsemi DIKTATY, ktere nam organizuji zivot. Tim se stavame otroci ve vlastni zemi.

Az se staneme "JEDINCI" kteri rozhoduji o vsem ve svem zivote a stat jim umoznuje si vybrat co potrebuji, bude kazdemu presne podle jeho pricineni.

Dalsi politicke analizi neni treba. Tento clanek nam presne ukazuje na mnozstvi slov, kterym normalni clovek nerozumi a take jemu nic neprinesou.

1 0
možnosti

P82e58t37r 79B60u87r91i28a40n

14. 5. 2020 15:37

Uff...taková nesourodá bramboračka a co to dá práce.

Může mi autor vysvětlit, proč když bylo za socialismu bydlení přehršel, byly pořadníky žádostí o přidělení bytu i deset let a více?

A může mi vysvětlit, proč když se produkovalo 5x víc masa, lezli v řeznictví po hácích hladoví pavouci?

8 0
možnosti
Foto

R^ karma za zamyšlení, které jde proti proudu.

Kapitalismu i komunismu chybí jedna společná věc: morálka. U ani jednoho není člověk na prvním místě.

1 0
možnosti

P94e92t11r 20B51u58r29i71a51n

14. 5. 2020 15:38

I Otík z vesničky střediskové šel proti proudu. Myslím si, že to automaticky neznamená kvalitu.

2 0
možnosti
Foto

Jakkoli často kritizuji M. Šichtářovou, tady se musím ohradit. Píšete líbivé fráze a výzvy, nic použitelného.

Rozdíly mezi lidmi, jejich soutěžviost s vítězi (bohatými) a poraženými (chudými) je základním motorem pokroku. Bez by se dnešní chudí neměli mnohem lépe než bioatí před sto lety.

Bohatí a chudí byli vždy, ale nikdy si chudí tak nepomohli jako v tržní ekonomice, které se hanlivě říká kapitalismus.

Lidé jsou draví, vyčuraní, bezohlední a krutí. To je realita, kterou žádný kazatel lepších zítřků nezmění. Kdyby takoví nebyli, už dávno by vyhynuli.

Já jsem také nevyrostl v Praze 6, ani ve Západním Berlíně, ale tolik jsem pochopil, že chudý, ani hloupý člověk není lepší jenom proto, že je chudý a hloupý a vice versa.

6 0
možnosti
Foto

Vynikající postřehy.

Pod Váš článek se podepisuji. Karma R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 156
  • Celková karma 33,60
  • Průměrná čtenost 1567x
Senior - bývalý systémový inženýr.

Seznam rubrik