Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Co to je? To je scénář na Silvestra? Satira? Ne...?

Tak pak už jedině absolutní ztráta paměti...

1 0
možnosti
Foto

Všechno bych komunistům odpustil, ale co jim odpustit nelze, to byla výrazně zhoršená kvalita brambor, moučnatých, bílých, asi vyhnaných dusičnany, nedaly se skladovat atd., atp.

0 0
možnosti

Jo, kam se na ty brambory hrabou ty ostatní průšvihy. To jste fakt vyhmátl to nejdůležitější:-D

Nebo jste konkurent ftipálka-autora?

1 0
možnosti
JZ

Muj kamarad a spolupracovnik v technickem odboru, dokazal ve veku 26 let z hrubeho mesicniho platu 1900 Kcs (v roce 1966) usetrit za jediny rok na dum za 200 000 Kcs (vcetne zhruba 50 000 na podplaceni za stavebni material. Jeho otec byl predsedou mistniho JZD, jeho bratr namestkem reditele Statniho statku v sousednim meste, ve kterem byl jeho druhy bratr reditelem Komunalnich sluzeb. Dukaz, ze v socialismu se skutecne zilo dobre.

2 0
možnosti
Foto

Vzpomínky pamětníka jsou cenné.

Zastavil bych se u těch bytů - kolik jich současný systém postavil a kolik jich postavil dr. Husák ? Pan doktor zde silně vede a současný režim ho za těchto poměrů jen tak nedohoní. Karma, hezký den R^

1 0
možnosti
VV

Dr. Husak nepostavil jeden jediny, ten se manualni prace vzdy stitil. Proto take vystudoval prava, ktera pak coby stranik prekrucoval.

4 0
možnosti
Foto

. Miroslav Petráň, z Úřad vlády České socialistické republiky v roce 1988 uvedl v Tribuně lidu „ Je kritická čistota vod, ovzduší a půdy. Je poškozeno 27% lesů, za dva roky (1990) by to mohlo být 47% plochy lesů. Snižuje se úrodnost půdy, nízké pH (kyselost), velká eroze a fyzikální změny. Voda obsahuje mnoho NO2, NO3, reziduí a je znečištěna fekáliemi ze sídlišť. Vltava pod Prahou má 4. stupeň, to je úroveň běžné stoky.Vrátit stav životního prostředí na úroveň 50. let by stálo 110 miliard korun. Zastavit zhoršování by stálo 55 miliard, ale do konce pětiletého plánu bylo proinvestováno jen 17 miliard.Nárůst spotřeby vody na obyvatele, ze 170 lt na 400 lt. (včetně průmyslu). Také se ohromné množství vody ztrácí v rozvodech, v Praze je to 30% vody. Pouze 1% vody lze používat pro kojence. Nelze zatím čistit stopy těžkých kovů.

4 0
možnosti
Foto

„Nikdy nic nevěř komunistům" (Ivan Medek)

0 0
možnosti
Foto

Já jsem dobu komunismu prožil v době, kdy zemědělství, těžba uhlí, hutnictví a strojírenství se udržovalo v ČSSR pomocí státních dotací. Od konce 70. let došlo k postupnému poklesu životní úrovně. Normalizátorští ekonomové a politici se rozhodli sáhnout na všechny rezervy a udržovali ekonomiku a sociální situaci na přijatelné úrovni za cenu rezignace na budoucí vývoj. „Ekonomika a státní rozpočet šly úplně na doraz. Komunistické sny o budoucnosti se přeměnili na úpornou snahu přežít z roku na rok. Vyrábělo se zastaralou technologií, často pro přeplněné sklady, ale zaměstnanost byla stále stoprocentní. V obchodech chyběly běžně a někdy i dlouhodobě i takové věci jako toaletní papír, dámské vložky, prášky na praní a hlavně maso. Dále zejména průmyslové výrobky a stavební materiály, uhlí, ale i žárovky a hřebíky, ořechy, luštěniny, punčochy atp. Ne tedy pouze káva, kakao anebo tropické ovoce, které se dovážely z nepřátelské ciziny. Většina zde uvedených věcí se dokonce vyráběla přímo v Československu, jiné v sovětském bloku. Chyběla i elektrická energie a problémem byla i pitná voda. Nedostávalo se bydlení a někteří lidé neměli na nájmy. Stavební fond chátral a lidé bydlící v družstevním dotovali ty, co bydleli ve státním. Kvetla šedá ekonomika, melouchaření, zvláštní kontakty a korupce. Běžné bylo zdražování, a to i razantní. V době, kdy OSN vyhlásilo rok dítěte, se zdražilo se dětské oblečení o 100 procent.

4 0
možnosti
Foto

Zvláštní je, že nejvíce chat se postavilo právě v těch 80. letech.

A pokud je některého zboží nedostatek, tak to pouze signalizuje přebytek peněz v kapse spotřebitelů.

0 0
možnosti
JB

J93i92r68i 38B40o95r

5. 9. 2018 19:07

Tohle už není ani sranda. To musí být choroba.

5 0
možnosti
MK

M75i80l33a74n 68K10e58s25l

5. 9. 2018 18:56

Jsem také jeden z buranů.Ve stejném bytě bydlím skoro 60 let.Náhlédl jsem do rozpisů poplatků za užívání bytu.Ve stvrzence soustředěného inkasa z roku 1977 jsem zjistil,že výše samotného nájemného za dvoupokojový byt 2.kategorie byla 112 korun československých.Za stejný byt ze stejným vybavením po všech slevách platím nyní 4534 korun českých.Tedy asi 40 x více.

1 0
možnosti
VV

Zeptal bych se rad kolikrat vic vydelavate, ale kdyz v tom stejnem byte bydlite uz skoro 60 let, tak to nejde. Ale jiste si muzete zjistit jakou penzi meli lide pred 60 ti lety a kolik ji mate vy dnes. Moje mama mela tnkrat necelejch 600 Kcs. A muj deda, jeji otec 150 Kcs.

3 0
možnosti
JS

Ano každý se tak neměl. Ovšem nikdo neměl hlad a nikdo nebyl bezdomovec. Nevím kde byla vládní prodejna, na druhé straně mě baví řeči na téma nebyly banány. Skutečně nebyly, ale na venkově. Kdykoliv jsem jel do Prahy, tak jsem je tam dostal. Cesty do zahraničí, kdo měl prachy tak tam bez problémů jezdil a jeho děti tam dokonce studovaly. Takové povídačky můžete vykládat dětem v mateřské školce, ale ne lidem, kteří tehdy žili.

2 5
možnosti
Foto

Bezdomovce nebyli ???? No vy jste srandista. Říkalo se jim bufeťáci, co čebrali v automatech o jídlo. Nejdříve je zavírali do blázince a pak je nechali být. U nás v paneláku chodili chrápat do sklepa, ale smrad je prozradil a tak je VB vyháněla. Ohřívali se u nás v přízemí u radiátorů OD Prior. Do ciziny mohli jezdit umělci jako Gott, kteří měli diplomatický pas. To, že každý měl možnost studovat v zahraničí je k smíchu. Možnost měli ti, kteří byli kovaní komunisté, jako rodiče Babiše.

2 0
možnosti
MK

Jako sci-fi je to dobré, avšak jako popis komunistické reality je to jedna velká lež. V blogu je několik desítek nepravd a opravdu není v mých silách na každou jednotlivě reagovat.

Já jsem tu dobu vnímal úplně jinak.

6 1
možnosti
  • Počet článků 156
  • Celková karma 33,60
  • Průměrná čtenost 1567x
Senior - bývalý systémový inženýr.

Seznam rubrik