Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nezapomeňte ale taky na Stalinem uměle vyvolaný hladomor na Ukrajině ve třicátých letech. To jsou rovněž oběti komunismu v SSSR...a nebylo jich vůbec málo. A co oběti gulagů, myslím tím ty, kteří tam byli násilím přivlečeni z jiných států, jako třeba paní Věra Sosnarová?

3 0
možnosti
Foto

Nejsem si jistý, nakolik lze těch 30 tisíc obětí na Kubáni připsat Stalinovi, když tam proti kolektivizaci agitovali polští agenti.

0 1
možnosti
JL

Pan Havranek lze uz na samem zacatku, tedy v tom, ze Hitleruv vzestup byl nevyhnutelny. Dokazuji to vysledky voleb v Nemecku, v roce 1929 ziskala NSDAP mene nez 10% hlasu, v roku 1933 kdy bylo v Nemecku 11 milionu lidi bez prace uz to bylo 38% hlasu. Tedy stacilo kdyby si v USA vedeli rady jak vyresit hospodarskou krizi. Republikani obvinuji Roosevelta, ze svym diletantskym zasahovanim zavinil pokracovani krize. Pokud by tech 11 milionu nezamestnanych Nemcu pracovalo nemelo by cas postavat na ulici a naslouchat populisticky recnikum. Meli by jine starosti, treba splatky na dum, pujcky na nabytek atd. Nezmestnanost a krize je idealni doba pro politicke sarlatany. V Rusku za valky hlad umoznil uchvaceni moci Leninovi, v letech tricatych hospodarska krize Hitlerovi. U nas sbiral politicke body mistni sarlatan a pozdejsi justicni vrah Gottwald.

0 0
možnosti
Foto

Národně socialistická německá dělnická strana se přetahovalo o voliče s Komunistickou stranou Německa. Kdo přesně volil Hitlera je dnes věcí spekulací.

2 0
možnosti
LH

A to si lidi ještě neuvědomí, že nebýt Hitlera tak tady nejsou komunisti.Kdopak nás zradil v r.1938?Západní mocnosti.Kdopak nás osvobodil v r.1945.SSSR a Rudá armáda, čili východ.A pokud někdo namítne, že i američani, tak se opět ptám..Kdo na Jaltské konferenci rozhodl, která země koho osvobodí a kam mohou dojít Američané?

Takže nebýt Hitlera, nebyla by válka a NIKDY by tady pak nevládli komunisti, protože lidi tenkrát poznali kdo nás zradil a kdo nás osvobodil.A podle toho pak v r.1946 volili.

Víte, ona i ta glorifikovaná první republika nebyla taková dobrá.Děda mi vypravoval jak čeledíni, děvečky museli spát u dobytka a jak kapitalisti dřeli lidi v továrnách.

Jak děda říkal."Nechtěl jsem po válce opět žmoulat čepici v ruce a poníženě prosit o práci A PROTO JSEM PAK VOLIL KOMUNISTY."

Sám autor píše kolik, dělníků bylo zabito v první republice, protože PROTESTOVALI.

Jenže toto nám dneska dnešní modří ptáci nějak odmítají říci.

2 2
možnosti
VV

Musite pane Hnyku vzdy hledat pricinu a ne nasledky. Nebyt Stalina a jeho bojuvek v Berline, nebylo by ani Hitlera a jeho predchudcu lidovych milici.

3 0
možnosti
MS

Nejste propagandista, jste jen technik, který se opírá o čísla. Ale těch 10 miliónů obětí válkychtivých americký presidentů po druhé světové válce jste si vycucal z prstu. :-P

2 0
možnosti
Foto

V každém případě platí, že bez 7. listopad 1917 by nebylo 30. ledna 1933, diktatura zleva měla za následek diktaturu zprava.

2 1
možnosti
SS

Ale nacionalni socialeste byli a jsou take levice ... mate v tom chaos ...

0 0
možnosti
VV
VV

Horsi byl ten 1. listopad 1917. Tam vsechna ta hruza zacala.

1 0
možnosti
Foto

Ne bez vypovězení války Srbsku Rakouskem Uherskem bychom si mohli užít relativně klidné století.

2 1
možnosti
Foto

To jsou komunistické pindy.RvRvRv

5 0
možnosti