Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZS

strnadz1

15. 3. 2012 7:00
Financování

Vypíchl jste, jak se školy přizpůsobují svým VIP klientům. Ano, je to veliký problém, ale mnohem větší problém vidím v tom, jaký úpadek nastal ve studiu těch neprivilegovaných. Inflace vysokého a svým způsobem i středního školství znamená, že ztrácí svůj význam. Je třeba nastavit financování tak, aby nebylo vázané jen na počet studentů, ale podporovalo kvalitu. Nejraději bych to navázal na počet studentů, co úspěšně projdou státní zkouškou, která bude mít skutečně garantovanou úroveň a stejným způsobem obhájí i svou závěrečnou práci. Absolvování vysoké školy znovu musí znamenat, že dotyčný prokázal dostatečnou inteligenci, píli a schopnost překonávat překážky, ne, že si odseděl pět let někde v hospodě a pak okopíroval něco z internetu.

0 0
možnosti
ZS

strnadz1

15. 3. 2012 7:07
Re: Financování

Zároveň by se mělo potlačit umělé vytváření pracovních míst pro absolventy ve státní správě. Nevidím jediný důvod k tomu, aby úřednice na sociálce, co pomáhá klientům s vyplňováním nesmyslných dotazníků, musela mít vysokou školu. Stejně tak to nechápu u policajtů v terénu, zdravotních sester a dalších.

0 0
možnosti
T

Tonička

15. 3. 2012 0:56
Jednoduché řešení existuje

Dát do rukou studentů materiály po několik let putující po VŠ a možná i SS mezi pedagogy - nyní doputovaly až ke mně, znamenají výrazný posun od učiva z dob Marie Terezie nebo dokonce celé doby popotopní. Zbavit se ve školství všech, kteří neumí a nechtějí překročit svůj stín a rychle nastoupit novou cestu - pokud to ještě jde. Podpořit v žácích samostatné myšlení a kreativitu, netvrdit jim, že jsme jedinné inteligentní bytosti ve Vesmíru - není tomu tak. Svou agresivitou jsme hrozbou pro Vesmír. Historie lidstva je plná násilí a válek, neumíme se chovat s úctou k sobě navzájem, ani k planetě, člověk je tvorem jež vraždí i svůj druh a ničí svou planetu. Pokud to okamžitě nezměníme, rychle coby druh vyhyneme.

Školství - kruhy v obilí je krásný název. Dnešní školství však nesouzní ani s pojmem KRUHY - v nichž se dříve vyučovalo, je to o pospolitosti. OBILÍ - sice všichni potřebujem - ne však geneticky modifikované.

  http://www.kruhy-v-obili.cz

0 0
možnosti
PK

dolch

14. 3. 2012 23:57
Ve školách nejsou jenom žáci či studenti,

ale i kreténi :-)

0 0
možnosti
PH

petrph

14. 3. 2012 23:26
tady je aspoň vidět, jak jsou problémy komplexní

a jednoduchá řešení neexistují. Protože,jestli mají v EU plán zvyšování počtu VŠ kvalifikovaných - a tento plán plní a již nyní několik desítek procent VŠ vzdělaných, tak potom by bylo systémovou chybou nějakým direktivním zásahem či "regulačním školným"  u nás ty počty a procenta VŠ snižovat.Protože, potom náš SŠ absolvent, byť třeba kvalitněji odborně vzdělán, bude ve většině případů v konkurenční nevýhodě za zahraničním, VŠ vzdělaným (byť třeba jen formálně) uchazečem. Ve výběrových řízeních na  pracovní místa i funkce,v rámci EU i u nás,ve státní správě i jinde. A-dá se očekávat že podmínka VŠ odborného dohledu   bude i podstatnou podmínkou třeba při předělování dotací, státních zakázek a podobně..

Resumé? Že  jednoduchá řešení neexistují, a jestli je vláda bude nabízet - typu školného  a dalších regulací, tak situaci jen zhorší.Kvalita je obvykle pomalá, těžká, a drahá - až pak se může vyplatit

0 0
možnosti
  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 924x
Dívám se na svět a nestačím žasnout..

Seznam rubrik