Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ti, kteří považují Slovany za méněcené, by byli rádi potomky někoho jiného, například Keltů. Je to však jen nepodložená chiméra, úplně stejně bychom mohli být potomci Germánů nebo Etrusků.

0 0
možnosti
TB

dle vykopávek na našem území je směr osídlování našeho území složitý. Dle dalších zdrojů by jsme měli být potomci Bójů, ti ovšem přišli z Itálie, ze severní části. Bylo to asi takto, pod úderů Vandalů se hroutila Západní říše Říma a obyvatelé v ní ustupovali kam se dalo. Bójové překročili Alpy a usadili se v naší kotlině a vojensky rozšířili území

1 0
možnosti
MS

Keltský vliv u nás naznačuje také výskyt genetické mutace způsobující cystickou fibrózu, která se našla jen na územích s prokázaným keltským vlivem - Rakousko, Bretaň, Velká Británie, Irsko.

http://www.scienceworld.cz/biologie/keltstvi-v-nas-potvrzuji-geneticke-vyzkumy-4209/

2 0
možnosti
Foto

Podle nedávných vědeckých závěrů bychom opravdu mohli být přímými potomky Keltů.

Při sledování názorů a výroků mnohých spoluobčanů se však obávám, že jsme do značné míry potomky jakéhosi podivného národa hašteřivců, nesnášenlivců, panikářů a srabů.

1 0
možnosti
MR

M33i95l24a38n 62R89a11d45e47k

29. 10. 2016 23:19

takže homo sapiens;-D

0 0
možnosti
RH

Trochu problém dělá to, že Keltové nebyli etnicky homogenní národ, ale spíše kulturní okruh. Takže mezi jednotlivými kmeny nebyla žádná nebo byla omezená genetická vazba.

0 0
možnosti
LJ

Keltské osídlení, a pak také germánské, nebylo na našem území asi tak moc početné. Slované, kteří sem přicházeli, je asi přečíslili a nejspíš je vytlačili z úrodných nížin. (O nějaké století později tak Maďaři vytlačili Slovany z Panonské nížiny.) Já se domnívám, že místa Chelčice, Kelč a podobně, označovala sídliště Keltu. Postupně však převládl jazyk slovanské většiny. Na druhé straně netvrdím, že soužití probíhalo bez násilí a že Keltové vyklidili nížiny dobrovolně.

1 0
možnosti