Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MC

M35a72r33e22k 92C52o28z21l

4. 2. 2021 13:44

Mně na tom celém přijde nejhroznější, že Ústavní soud už jednou o té stejné věci rozhodl a závěr byl přesně opačný. Obecné soudy se v rozhodování musí řídit předchozími judikáty a Ústavní soud nemusí nic a může se chovat politicky, protože nad ním není žádný dozor?!

Jediné správné řešení, ovšem v praxi nerealizovatelné, by podle mě bylo, kdyby se zákonodárci dokázali dohodnout na dvou ústavních zákonech: jednom, že platí předchozí volební zákon a druhém, že Ústavní soud nemá pravomoc rozhodovat o ústavních zákonech. Problém je, že oběma stranám, které s dnešním volebním principem přišly, se nová pravidla dnes hodí, a není naděje na dvoutřetinovou podporu v PS a v Senátu.

2 0
možnosti
JH

V takových složitých až nepřehledných právnických kauzách lze vždy nalézt dostatek důvodů pro i proti, takže člověk může dát především na pocity, které, alespoň tedy mně, napovídají, že jde, jak to už kdosi označil, o klasickou účelovku:-(

1 0
možnosti
Foto

Já si myslím, že o tom nálezu prezident i premiér věděli předem. Prezident proto vyhlásil volby tak brzy a premiér by nebyl schopný v tak krátkém čase napsat tak výrazný text, který dokonale zhodnotil situaci.

3 0
možnosti
JH

Zajímavé na tom také je, že patrně většinu těch aktivistických soudců navrhoval pan prezident...

0 0
možnosti
NM

...ano jak tvrdí reklama "devět z deseti návrhů potvrzuje politickou způsobylost nežli právní" a to zavání vším a to bez diskuze a to dle mého názoru už sami něvědí jak toho Babiše zlikvidovat ale vše špatné je pro něco dobrého uvidíme a potom vážně nevím na ten způsob výmluvy...R^

2 0
možnosti
JH

Připomíná to změnu volby prezidenta. Tehdy taky mnozí frustrovaní politici ze zvolení Klause, prosadili lidové hlasování a bezděčně tak pomohli Zemanovi.:-)

2 0
možnosti
MM

V čem je nález ÚS sporný a proč vám přijde více politický než právní?

Svěřte se, jistě se dospěl k tomuto názoru po bolestivém, úporném přemýšlení.

0 3
možnosti
Foto

rozhodl jsem se už kdysi na vaše méditace nereagovat.

pokud bych tak musel přesto učinit, stačilo by slovo blbe.

1 0
možnosti
  • Počet článků 6540
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1312x
Jsem velice často nespokojený občan, čtenář, divák, posluchač. Prostě hrůza!

 V roce 2016 jsem  ukončil  oficiální  působení a s ohledem  na  praktiky zdejších adminů  jsem  přešel  do místního  "disentu". : - )

Publikuju  zde už  výhradně jen   na soukromém blogu, který se nezobrazuje na  hlavní straně.

 

Seznam rubrik

Oblíbené články