Zřejmě vypečený novinář Pečinka

Znám   spousty   novinářů s pochybným charakterem. B. Pečinkovi věnuju tenhle blog plný dohadů a osobních pocitů jen proto, že mi ho jeden starý známý pravičák, nedávno tak vychvaloval…

Pár dní potom,  jsem Pečíinku    sledoval  v Interwiev ČT 24,  kde byl  vyslýchaný  známým televizním čertíkem  - Tvarůžkovou.

Při nepochybné   názorové rozdílnosti obou aktérů jsem čekal zajímavou konfrontaci. Jenže,  perfektně  vyfešákovaný  Pečinka v působivé černé bundičce,  se tentokrát evidentně nepřišel hádat. Přikláním se k názoru, že  se mu  ve světě reflektorů  moc  líbí, tak proč by si měl v ČT  zabouchnout  dveře, že?

Dobře věděl, co se tady od něj chce slyšet a tak se snažil posloužit.

Nikdo není dokonalý, tomu rozumím. Vím, že se  v ČT prezidentovi Zemanovi sluší  pokaždé mu to pořádně nandat, jenže  i tak existují jisté meze.

Pečinka tuhle mez , alespoň tedy podle mého, přešlápl zejména v okamžiku, kdy se do Zemana pustil s tím, že odsuzuje – měří  některé texty Ferdinanda Peroutky dnešním pohledem, že prostě koncem těch třicátých let byla úplně jiná situace.

To je tedy nepochybně pravda, s tím nelze než souhlasit. Ovšem , tím hůře!

 Při všem  respektu k F. Peroutkovi  nezbývá,  nežli  připomenout, že ty jeho tehdejší ataky na mizernou židovskou povahu, byly publikovány právě v době zběsilé  nacistické protižidovské kampaně a  počínající  nelidské diskriminace.

Obávám, se, že  ani tenhle fakt není panu  Pečinkovi neznámý, jenže, on také dobře ví, co se v české veřejnoprávní televizi očekává a tak evidentně nechtěl zklamat

Kdysi jsem o tomhle  pravicovém  novináři   zaslechl, že se snad  někdy v roce 89 stal kandidátem KSČ. Tenkrát mě to pobavilo, mávnul jsem nad tím rukou.

Ale,  po   zmíněném vystoupení v Interwiev  ČT, mi už  tahle  informace ani  nepřijde až tak absurdní a směšná… 

Autor: Josef Havránek | pátek 30.9.2016 8:00 | karma článku: 21,90 | přečteno: 240x