Zprávy z žižkovské slonové věže

Dobře se bavím, když poslouchám ty televizní panáčky -  experty  tvrdit, že letošní volby prý neměly žádné hlavní téma…

Samozřejmě, že minimálně takové  dvě  zásadní  témata tady byla. Jednak to byly ty  oprávněné obavy z migrace  a nelze ani pominout tu vytrvalou  antibabišovskou kampaň, pokračující vesele dál  i po volbách.

O zmíněných  tématech ovšem  není  ve veřejnoprávních    médiích slušné mluvit a tihle pravidelně  zvaní experti dobře ví, co se sluší a patří…

Jsem zvědavý, zda se Babiš alespoň pokusí, tak,  jako to nedávno  udělali  v Polsku, tenhle veřejnoprávní Augiášův  chlév vymést…

Dnes  jsem zase  pár minut poslouchal tu moravcovu  masírku  ze slonové věže, konkrétně  diskusi  mezi věčným prezidentským kandidátem Švejnarem a  samolibým ekonomickým frajírkem Sedláčkem. Oba pánové horlili pro  naši  větší vstřícnost k Evropské unii. Měl jsem z toho pocit, že zřejmě úplně nejlepší by bylo vlézt  té EU  přímo do p…. -  v každém případě však  okamžitě  hupsnut  do eurozony.

Za těch několik minut utrpení jsem byl ale  odměněn vtipným Švejnarovým  zdůvodněním.

Prý, i kdyby se , nedej Bože, s tím eurem přece jen něco nepěkného stalo, tak se prý  vždy vyplatí být v tom průšvihu poblíž Německa!  

Ta to mě tedy definitivně  přesvědčilo  - dostalo!

Autor: Josef Havránek | pondělí 23.10.2017 8:01 | karma článku: 22,18 | přečteno: 203x