Zneužitá Gazdíkova babička

Petra  Gazdíka mám za vyčůraného poslance, takže  mě  zase  ani  tolik nepřekvapuje, že  zneužívá   svou sedmasedmdesátiletou  babičku…  k agitaci proti případnému  referendu o NATO…

Aby snad  nedošlo k omylu,  nepatřím k vyznavačům referend, ani přímých voleb prezidenta, hejtmanů, starostů, či k zastáncům  všelijakých ombudsmanů a podobných módních vynálezů oslabujících klasickou zastupitelskou demokracii.

Jistěže  není  a nikdy nebude  dokonalá,  ale jsem si jistý, že  má větší  smysl  usilovat o zlepšení úrovně činnosti  stávajících institucí, nežli vymýšlet stále nové a nové – ještě  více  zahušťovat  už i tak příšerně  spletitou, nepřehlednou  byrokracii.

Ale teď už zpět  ke  Gazdíkově  babičce, s kterou pan poslanec tak vykutáleně manipuluje -  píše o ni, že už některým věcem nerozumí a nemůže tedy správně hlasovat.

Jistěže, zdaleka  nejenom  babičky  toho  moc  neznají  o NATO, ani  i o množství   dalších veledůležitých institucí  a záležitostech. Ano, už to tak nějak patří k realitě,  že se masy  voličů  pravidelně  nechávají opíjet  rohlíkem...

Naštěstí,  dle  zákona, k  účasti  ve volbách se ale  netřeba  prokazovat  nějakými vědomostmi,  ani absolvovat  testy inteligence.

  Pokud by tihle Gazdíkové  mysleli  svou argumentaci  proti  referendu o NATO   úplně  vážně a čestně, museli  by  se  také nekompromisně postavit  proti  všeobecným  volbám, kde rozhodují titíž voliči jako v referendu.

Na to ovšem zase  nemají kuráž a tak své babičky trapně shazují   jen v případech kdy jde o hlasování,  které jim nevoní…   

 

Autor: Josef Havránek | středa 21.3.2018 8:00 | karma článku: 22,39 | přečteno: 250x