Žijeme uprostřed nevyhlášené mediální války

Normálně bych si  toho  rozhovoru  se starostou Poděbrad  Ladislavem Langrem ani nevšiml, ale ta zmínka v titulku o mediální válce mě zaujala….

„Ano, mám obavu o budoucnost. A proč? S dovolením použiji jeden aforismus polského básníka Bruna Jasieňského. „Nebojte se nepřátel, v nejhorším vás mohou zabít! Nebojte se přátel, v nejhorším vás mohou zradit! Bojte se však lhostejných, neboť při jejich přihlížení a tichém souhlasu se děje vražda i zrada!“

„Žijeme v historii nepoznané době, kdy média mají ohromnou sílu a nebývalý vliv jako dosud nikdy. A bohužel právě tato média, klíčová pro naše poznání světa, jsou nezřídka řízena a ovlivňována záhadnými zákulisními zájmy a někdy i cíleně svěřena do výkonných rukou osob, jejichž osobnostní charakteristika často odpovídá převažujícímu současnému životnímu postoji – čím méně znalostí, tím více sebevědomí…!“

Pan  starosta válí. Jen jsem si říkal, zda čtenáři těm jeho nepříliš  konkrétním, poněkud abstraktním nářkům nad stavem českých médií porozumí.

Patrně porozuměli. V  diskusi pod článkem jsem objevil  stručnou ironickou poznámku, že to asi nebude s těmi  českými médii zase až tak zlé, když přece,  nedávno Česká televize, od  jakési zahraniční nadace,  obdržela cenu za nestranné informování o dění na Ukrajině : - )

Autor: Josef Havránek | pátek 8.5.2015 7:19 | karma článku: 35,19 | přečteno: 1063x