Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

Nejméně 10 % hlasů pro Zemana bylo (díky nímž vyhrál) bylo hlasy pro menší zlo. Tedy od lidí, kteří tam Zemana nechtěli, ale děsili se toho, že by tam seděl Schwarzenberg.

4 0
možnosti
MN

Přesně tak. Představa, že by dnes byl prezidentem Schwarzenberg je hrůzná.

Kníže by jistě tlačil Česko do ještě fanatičtějšího postoje vůči Rusku než jaký má Polsko, které se nenávistí k Putinovi přímo zalyká.

Zejména díky Zemanovi je dnes Česko spíš součástí "rakouskouherského" (ČR, Slovensko, Maďarsko, Rakousko) zdrženlivého postoje.

7 1
možnosti
SN

:-)   Dneska se neshodneme ! Já jsem Zemana volil a nelituji. Pamatuji si ho od r. 89 a jeho článek v Téčku. Kde byl v té době Klaus, který po sametové revoluci tak nečekaně rychle rozpustil  OF  a založil ODS  aby nastoupilo úspěšné rozprodání státu za babku býv. komunistům, ev. zahraničnímu kapitálu. V prognosťáku, po absolvování mnoha škol po světě a neevidenci v seznamech StB, ( čili zázrak), byl předem k této úloze vybrán! Následky jsou každému známé!  Čili....Zeman to má v hlavě perfektně srovnané, samozřejmě, že se to mnohým nelíbí, někdy jde proti proudu. Ale ví, čeho chce dosáhnout a vyjadřuje to jasně! A že pije? Kdo nepije v této republice, když je spotřeba 160 lt alkoholu na hlavu. Já jsem konzumentem od svých 15 let až dosud, a život se mi stále líbí, ba i zdraví, vzhledem k mému věku je relativně dobré ! Příště se polepšete! Dnes nebude karma vysoká! V poslední době jste byl za hvězdu a moc jsem Vám fandil! !!

3 2
možnosti
MN

Zeman, ale i Klaus byli a jsou jedni z mála opravdových profesionálních českých politiků.

1 1
možnosti
JK

Dle mého názoru - dobře shrnuto, takže dnes karma.

0 0
možnosti
MK

Rv Nevolit znamená, že dáváte každému část svého hlasu, takže jste v té nejhůře se vyjadřovací skupině obyvatel - v mlčící většině.

2 0
možnosti
Foto

K prezidentským volbám šli i ti, kteří jinak volit nechodí. Ne proto, že by v novém prezidentovi viděli naději na lepší fungování společnosti, ale proto, že v něm vidí symbol. Chtěli jsme takový symbol, který by nám dával pocit, že jsme stále Češi (Moravané, Slezané) a že stále máme svoji vlast a prezidenta, který aspoň trochu hájí naše zájmy, naše tradice, naši řeč a uvažování... I příjmení je součástí symbolu.

4 2
možnosti
PH

P19a79v61e89l 56H39e70k

9. 9. 2014 7:51

Plnej souhlas, měl by se omezit i maximální věk uchazeče.

2 0
možnosti
PV

Ano - a neměl by nosit brýle.... a měl by být ženatý aspoň 7 let.... a měl by mít vysokoškolské.....

2 0
možnosti
PR

Já volil Zemana a první moje zamyšlení zda dobře bylo když nám málem znečistil korunovační klenoty.Ted mě vadi jeho lavírovaní u Rusko -Ukrajinské války.Nevadilo by mě kdyby se jasně vyjádři at už pro jakoukoli stranu ale aby to bylo každý den jinak to ne.To pak jeho zesměšněni Švedským diplomatem bylo úplně na místě.

2 2
možnosti
PH

To zesměšnění byla uvedena jen půlka, ta druhá se bohužel nehodila našim médiím do krámu, ale vytočila právě ty, které se to nejvíce týkalo.:-)

6 0
možnosti