Diskuse

Zelený mozky

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

U armády již dávno byl spíše výstižný název khakimozky, neb to byla ta správná ,,vojensky zelená". Ne všichni však byli až tak vygumovaní, mnozí specialisté byli odborníky, Ti však většinou ,,nebuzerovali" a někteří měli i přirozenou autoritu. Poznal jsem takové i onaké. Jistě bylo mnohé dáno i ,,specializací" útvarů. I to se tehdy slangově odlišovalo v široké škále od ,,bigošů" až po ,,inteligenty". Jinak tehdejší ,,zelené" bylo možné zařadit do hnutí ,,Brontosaurus". A to bylo poměrně akceptováno, i když také jak kým a jak kde. Tolik ,,historicky".J.A.J.

0 0
možnosti
JH

Jenom namátkou: mezi "zelené mozky" patří také M. Reiner, autor vítězné knihy  Básník o I. Blatném, Petr Ulrych, který vystudoval letecké inženýrství na vojenském učilišti a vlastně i P. I. Čajkovskij, absolvent carského vojenského učiliště, navíc s homosexuální orientací. Sem občas zajdu, schází se tu intelektuální výkvět blogu.Rv

0 2
možnosti
JB

Jste tu dobře, inteligenci máte vysokou.

0 0
možnosti
MN

Skvělý fejeton, trefa do zeleného!

Dnešní zelené mozky mi ale připadají mnohem nebezpečnější než ty bývalé armádní.

2 0
možnosti
Foto

Zelené mozky - jak jde autor jmenuje - , nemusím ani jedny. Ovšem pokládat je na stejnou úroveň , s tím nesouhlasím. Ti dnešní , pokud nejde o vyložené ekoteroristy , jsou spíše mladí , zapálení přenašeči žabiček přec silnici a třídíči všeho druhu. Povyrostou a dostanou se na rozumnou cestu - kompromis mezi rozvojem techniky a zachováním životního prostředí.

To ti druzí , zapálení "lampasáci" , to bylo jiné kafe. Nesrovnatelné , mnohem škodlivější , nejen pro životní prostředí.

0 0
možnosti
JB

Ale ti zapálení přenašeči mají své lampasáky, co jim velí. Nesrovnatelné, mnohem škodlivější, nejen pro životní prostředí.

0 0
možnosti
KC

Zelené mozky ekoteroristů jsou stejně vykradené jak většina těch vojenských za mých vojenských let. Ti první dělají všechno pro to, aby věci nešly a ti druzí přemýšlejí, jak vojákům co nejvíce znepříjemnit život.

4 0
možnosti
RH

Byl jsem na vojne mezi roky 1972 az 1974 a tez jsme vetsine co to podepsali rikali "zeleny mozky", je ale Pravda ze nekteri z nich nebyli komunisti a brali svou praci jako konicek ;-)R^

4 0
možnosti
  • Počet článků 6540
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1312x
Jsem velice často nespokojený občan, čtenář, divák, posluchač. Prostě hrůza!

 V roce 2016 jsem  ukončil  oficiální  působení a s ohledem  na  praktiky zdejších adminů  jsem  přešel  do místního  "disentu". : - )

Publikuju  zde už  výhradně jen   na soukromém blogu, který se nezobrazuje na  hlavní straně.

 

Seznam rubrik

Oblíbené články