Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

Zavedení Památného dne obětí po válce není o válce, ale o lidské zlobě, která na těchto obětech byla spáchaná. A to, že nevíme o těchto obětech, je náš problém, protože to jsou obrovská bílá místa v naši historii. Vím, že na Bruntálsku a Jesenicku se děly šílené věci. V mnoha sudetských dědinách, se znásilňovali ženy a dívky, dědové byli lynčování jen proto, že byli Němci, kteří tady žili pospolu s Čechy staletí, mísili se mezi sebou a německá kultura velice obohatila českou. Tyto krutosti prováděly ozbrojené bandy a mnozí z těch band vlezli do KSČ, aby kryli své zločiny. 

Když jedna Němka v 90. roce se přišla podívat na své bývalé rodiště, tak se na místním národním výboru potkala s předsedou, v kterém s hrůzou rozpoznala toho, který při odsunu Němců znásilňoval ženy, dívky a mlátil starce. 

To proto o tom málo víme.   

Strach je horší než nevědomost a nevědět svou historii, jako bychom nebyli.

1 0
možnosti
JP

J74o78s78e17f 42P30o44t43r

28. 8. 2014 19:37

Ta historie nepravostí je ještě starší.

Sudečtí Němci přišli do pohraničních hor na pozvání českých králů. Za staletí tvrdou prací a umem vytvořili z neúrodných, divokých a kamenitých hor jednu z nejvyspělejších a nejkrásnějších oblastí Evropy.

Po vzniku ČSR, v nacionalistické zaslepenosti Masaryka se 3 miliony bohatých, vzdělaných a kulturních Němců stalo pouhou menšinou s okleštěnými politickými právy a proti nim Masaryk postavil jako státotvorný národ Podkarpatské Ukrajince,  několik set tisíc pologramotných chudých pasáků ovcí.

Nebyl i tohle střípek  do skládačky frustrace německého národa po prohrané  1. WW a jeden z důvodů proč Němci hromadně a dobrovolně naletěli na demagogii A.H.?

Masaryk postupoval jak umíněný pubertální kluk  a ne jako státník, který by respektoval mohutnou sílu 90 milionového národa, který  dokola obklopoval  ČSR .

Tyto skutečnosti  by si měli uvědomit všichni diskutující , kteří vycházejí z myšlenek politruků reálného socialismu.

1 0
možnosti
Foto

Pane Havránku, sdílím podobné obavy

Karma R^

Pátou kolonu v čele se Schwarzenbergem zde již máme a voliči TOP09 a KDU-ČSL též.

1 1
možnosti
JC

Já jsem volič KDU-ČSL a jsem zásadně proti zřizování vojenských základen NATO u nás (vyjma radaru, který se žel nekoná). A stojím na straně národněosvobozeneckých sil východní Ukrajiny proti Kyjevským pučistům. A mám úctu k panu Putinovi. A vás, pane Petříku, mám za hlavu hovězí obzvláště zdařilou.

2 0
možnosti
PK

Patřím k těm, co nemají problém s poválečným odsunem němců... možná se tím zamezilo mnohým pozdějším excesům, ale zároveň by bylo zlé zavírat oči nad chováním mnohých čechů... je potřeba si uvědomit, jak je jednoduché zfanatizovat dav lidí. Je to cca týden či 14 dní. kdy na toto téma byl na ČT 24 odvysílán dokument týkající se této problematiky a přiznávám se, že mi z toho "šla hlava kolem"... možná to ale bylo tím, že patřím ke generaci, kterou učili, že mi, češi, něčeho takového nejsme schopni - učitelka dějepisu nás učila, že máme "holubičí" (prý mírumilovnou) povahu...

3 0
možnosti
LN

..pokd jste četl knihu Ludvíka Součka Opravník Obecně Oblíbených Omylů..pak byste věděl..že holubi patří k nejméně snášenlivým ptákům na světě.....

1 0
možnosti
JP

J97a97n 70P67a34v90l13í93k

28. 8. 2014 12:35

Etnická čistka, ke které po 2. světové válce došlo vyhnáním 3 miliónů Němců, je pro civilizovanou společnost barbarským činem a nemůže to ospravedlnit ani barbarství předchozí. Kdo má pro tuto ostudu našeho národa pochopení, setrvává v kulturním nevědomí naordinovaným bolševickou pakulturou.

2 1
možnosti
Foto

Zkuste něco takového sdělit polákům, francouzům, či občanům ,,beneluxu". Ač poláci by taky mohli ,,slavit" své vyhnání z východní části jejich státu a naopak ,,chválit náhradu přičleněním" vých. pruska. Zkrátka cosi o nezpochybnitelnosti hranic ,,Odra/Nisa" coby výsledek II.WW. Ta válka nakonec v reálu začala nejen fing. přepadením ,,jistého" němec.vysílače, ale také Gdańśkem8-o:-/.

0 0
možnosti
JS

Vyhnání bylo vyhnáním a na tom nic nezmění komunističtí přepisovatelé historie. A odvolávat se na to, že to bylo spravedlivé, protože sudetští němci podporovali Hitlera je irelevantní, protože je to stejné jako když zfanatizovaní češi podporovali Gotwalda.

1 0
možnosti
PV

No to nemáte jen dojem, historie se už začala přepisovat, v učebnicích to čekám tak do tří let.

2 0
možnosti
Foto

I u učebnic není nepodstatné, kdo a v jaké podobě je zafinancuje. Zatím je to v ,,kultuře". Stačí se podívat, kdo financuje některá ,,umělecká díla", např. filmy. Mnozí za pět stříbrných prodají i ,,vlastní mámu"8-o:-/

2 0
možnosti
Foto

Ne každý ,,politik" má tu ,,odvahu", neřku-li schopnost ,,diplomaticky" připomenout, že neštěstí tzv.,,vyhnanců" bylo způsobeno prohrou ve válce, kterou jejich zem vyvolala. :-(Snad tak akorát Zeman! Je to i strachem z toho, aby jsme si německo ,,nepohněvali", neb jsme na něm dnes velice ekonomickohosp.. závislí.:-/Nevím, jaká je v současnosti reakce na ,,jejich památný den" např. u poláků, v zemích beneluxu, či u frantíků. Naše media to radši ani nezveřejní, že;-€;-O8-o:-/

4 0
možnosti
JC

Teď si představme, že se opravdu začnou zřizovat vojenské základny NATO ve "východních členských zemích", tedy i u nás. A v takové nějaké nové základně NATO, třeba v Liberci nebo v Brně, budou umístěna vojska Bundeswehru vyčleněná pro NATO. A tito němečtí vojáci budou ten památný den vyhnání okázale slavit v našich ulicích...

3 2
možnosti
Foto

Nemyslím, že kromě spol.cvičení by u nás byly umístěny voj. jednotky bundes.armády. Tak hloupí nejsou8-o;-)

2 1
možnosti
  • Počet článků 6540
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1312x
Jsem velice často nespokojený občan, čtenář, divák, posluchač. Prostě hrůza!

 V roce 2016 jsem  ukončil  oficiální  působení a s ohledem  na  praktiky zdejších adminů  jsem  přešel  do místního  "disentu". : - )

Publikuju  zde už  výhradně jen   na soukromém blogu, který se nezobrazuje na  hlavní straně.

 

Seznam rubrik

Oblíbené články