Zakázanej Okamura?

Nejnovější zveřejněné průzkumy CVVM preferencí politických stran  nejsou nikterak překvapující, snad krom informace, že by Kalouskova TOP 09 překročila pěti procentní hranici, což mi nepřijde příliš reálné...

Najásám  nad  znovu  potvrzeným suverénním   prvenstvím ANO, ale uklidňuje mě, že ani  spojené síly  ČSSD  a KSČM,  na Babiše  nestačí.

Nárůst lidovců na devět procent,  lze zřejmě přičíst na konto připravené  koalice se Starosty, jenže, jak známo,  potřebují procent deset -  jinak se bude muset sněmovna obejít bez těch věčně kličkujících  chytráků..

ODS, s tím co předvádí, si může gratulovat k těm uvedeným  deseti  procentům - v tomto případě jde zřejmě o poslední křeč nostalgie a tristního jídelního lístku.

Řekl bych, že uvedená čísla vcelku sedí,  až na nepatrný detail  -  pokud jím lze tedy  označit absenci Okamury. Ale opět  žádné překvapení. Je to už takový dobrý český zvyk, pokud možno,   do těch tabulek nezařazovat   nepohodlné politické elementy.

Je to prostě  taková tradice. Před krajskými volbami přisuzovali ti samí   průzkumníci  Okamurovi  dvě až tři procenta. Když získal trojnásobek  predikovaných  hlasů, neštěkl potom ani pes, nikdo se nechytil za nos.

Není nad staré dobré zvyky!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Josef Havránek | úterý 28.2.2017 8:00 | karma článku: 25,47 | přečteno: 277x