Zabarikádovaní redaktoři Radiožurnálu

Téměř vždy,  když si postěžuju na veřejnoprávní televizi, či rozhlas, se určitě  najde nějaký chytrák, který mi poradí, abych se  tedy na zmíněné  programy nedíval, nebo je  neposlouchal, kdo, že mě prý k tomu nutí?!

Jistě, ale dokud se budou poplatky  za ČRo a ČT objevovat na mých složenkách, asi tyhle nepochybně  dobře míněné  rady  nedokážu zužitkovat...

Tentokrát jsem nechtěl vyvolávat  žádný poprask, spíše  si s příslušným  rozhlasovým redaktorem vyříkat ty nepříjemné osobní pocity (neprofesionalita - tendenčnost)z poslechu Radiožurnálu.

Vypadalo to  dost jednoduše. Na internetové stránky Radiožurnálu se lze dopracovat velice snadno. Dokonce i internetovou adresu  příslušného redaktora (externího) Jana Bumby  jsem objevil v mžiku  a  pustil se hned  do psaní:

Pane Bumbo,
nemohu si pomoci, ale kdykoliv Vás v éteru  zaslechnu, mám takový pocit, že jsem si  špatně naladil, že poslouchám nějaké  vysílání školního rozhlasu. Přesně tak  infantilně   na mne působí ten Váš styl publicistiky -  otázky, které pokládáte  hostům, závěry, které z jejich odpovědí vyvozujete.

To, že jsem se nechal vyprovokovat k této reakci, lze připsat na vrub  dnešní polední relace (25.8.) v které jste se tak  převelice snažil, doslova  na lžíci vody, topit starostku Chomutova Řápkovou.

Paní starostka je mi tak říkajíc šumafuk - její fotku nemám na svém nočním stolku,  ale zase tak jednoduché, jak jste tohle téma dnes pojednal,  to rozhodně  není. Zůstal ve mně takový nedobrý dojem, že Vám, více než o podstatu věci, šlo spíše o paní starostku, že nechcete zůstat stranou a tak jste si také kopl...

(Nejsem  příliš nadšený ani  z většiny Vašich kolegů - získal jsem  pocit, že  Radiožurnál se stal  takovým bezpečným přístavem - azylem pro publicisty, kteří jinde neobstáli.)

To zmíněné  klouzání po povrchu, mi - jako častému posluchači Radiožurnálu,  zvláště  pro Vás,  přijde  typické. Možná v tom není ani zlá vůle, jen ten akutní nedostatek  znalosti  reálného života. Možná by  neškodilo, kdybyste na nějaký  čas  vypřáhnul - začal se kolem sebe pozorněji rozhlížet -   a k té  milované publicistice se opět vrátil až  po letech, zkušenější, fundovanější, profesionálnější...

S pocitem dobře vykonané práce jsem potom  klepl na políčko odeslat, ale objevil se  požadavek - Zadejte své jméno v požadovaném znění. Prosím, ochotně jsem potom  vyhověl i dalšímu požadavku  - Vaše E - mailová adresa. Dál už to pro mne bylo čím dál  složitější  - nedokázal jsem odpovědět na dotaz po  typu příchozích serverů - uvést server příchozí a odchozí pošty a i kdyby se mi to podařilo, zřejmě by na mne  čekala ještě další úskalí -  vyšetřování, neboť se už rýsovalo  nachytané políčko "další". Redaktoři Radiožurnálu jsou  opravdu dobře zabarikádováni, před svými  posluchači. Popravdě, ani se tomu moc nedivím.

Připouštím, možná jsem opravdu až mimořádný  počítačový primitiv, ale ani v občasném  styku  s úřady,  na mne nikdo podobné  detaily  doposud nikdy  nepožadoval.

Takže jsem, pane Bumbo,  na tu internetovou komunikaci  rezignoval a   obracím se na Vás  touto  nesrovnatelně jednodušší formou   dopisu.
J.Havránek

Autor: Josef Havránek | středa 26.8.2009 9:43 | karma článku: 23,49 | přečteno: 1337x