Za Babiše bych ruku do ohně nedal, ale…

…ta středeční  sněmovní tahanice, vtipně   před volbami,  o Babišovo  vydání k policejnímu vyšetřování ohledně  deset let  ošuntělé  kauzy, mně  přišla mimořádně  komická…

Ona   jednotná protibabišovská  fronta drtivé většiny českých politických stran vzbuzuje  ze všeho nejvíc soucit. Pro někoho možná s Babišem,  pro jiné soucit  nad zoufalostí  českých politiků, kteří nedokážou oslovit voliče a tak se je  alespoň  na poslední chvíli snaží ukrást Babišovi.

Jen pro pořádek  - podnikatele  Babiše volit nebudu, ruku do ohně  bych za něj nikdy  nedal.

Čert ví , jak to tehdy s tím Čapím hnízdem opravdu  bylo. Ale i kdyby to probíhalo  přesně tak jak o tom tihle impotentní čeští politici a Česká televize  denně  vyprávějí, stejně mi, s prominutím, ten prastarý příběh přijde  spíš jako chytračení, nežli kriminální případ.

Ostatně,  z  dotací, nejen evropských, obvykle nic dobrého nevzejde. Přinejmenším, deformují trh, vytvářejí nepřirozené situace, jsou neodolatelným lákadlem, pro všechny chytráky.

A navíc, snad  se nepletu, ale v letech, kdy byla  vyplacená   dotace na Čapí hnízdo, Česká republika, díky  neschopnosti  státních úředníků,  nedokázala z těch evropských fondů  vyčerpat  desítky miliard korun, o které jsme nakonec přišli.

Takže, krom těch letošních voleb  –  vo co de?!  

Autor: Josef Havránek | pátek 8.9.2017 8:00 | karma článku: 19,12 | přečteno: 201x