Z poslance Wolfa snadno a rychle Werwolf

O dnes už bývalém poslanci ČSSD Wolfovi se toho ještě před několika dny příliš nevědělo. Jenom ta informovanější část veřejnosti zaregistrovala, že jako jeden z mála opozičních poslanců, veřejně projevoval pochopení pro americký radar a iritoval tak stranické vedení.

Tím nečekaným odchodem Petra Wolfa z poslaneckého klubu a následně i z ČSSD , jakoby se prolomily ledy - dnes už je už všechno jinak. Pan poslanec nabyl rozměru mediální hvězdy, k čemuž výraznou měrou přispěli především nejvyšší představitelé sociální demokracie, kteří se tak hezky o svém bývalém poslanci rozpovídali. Tenhle Wolf je prý moc podivné kvítko. Dokonce snad existují doklady, že neeticky zneužíval funkci a státní dotace. Wolf (vlk), se jako mávnutím kouzelného proutku, změnil ve Werwolfa (vlkodlaka).

Může být ! Nejvyšší kontrolní úřad prokazatelně, už od začátku roku 2006, kauzu zneužívání dotací vyšetřoval a podal o tom i zprávu. Těžko soudit, do jaké míry může tato záležitost také souviset se současnými postoji Petra Wolfa, ale v české politice se nedá vyloučit téměř nic.

Avšak i toho nepříliš zainteresovaného a málo informovaného čtenáře, či posluchače musí praštit do hlavy, proč vlastně sociální demokracie s tím odhalení podezřelé minulosti svého poslance jak dlouho otálela - na co, proboha, čekala ? Proč ji ta kauza vůbec nezajímala v době, kdy Wolf ještě stranicky fungoval - hlasoval ve Sněmovně jako ty švýcarské hodinky ?!

Trapná záležitost, skutečně , velice trapná a to nejenom pro poslance Wolfa...

Autor: Josef Havránek | pátek 27.6.2008 7:02 | karma článku: 22,77 | přečteno: 1657x