Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

j.Havránek

27. 6. 2008 22:16
Jenom na okraj

To: Tausret - nechci radit, ale diskuse s P. Farským mi připadá kontraproduktivní, škoda času.

Pane Fikare, Neprudíte, oceňuji Vaši znalost anglického jazyka, ale ten německý  výraz  pro vlkodlak mi stejně  připadá nesrovnatelně příhodnější

0 0
možnosti
M

Majklova_proxy

27. 6. 2008 23:55
Re: Jenom na okraj

The wolf in werewolf is current English; the were is not. Werewulf, “werewolf,” occurs only once in Old English, about the year 1000, in the laws of King Canute: “lest the madly ravenous werewolf too savagely tear or devour too much from a godly flock.” The wer– or were– in wer(e)wulf means “man”; it is related to Latin vir with the same meaning, the source of virile and virility. Both the Germanic and the Latin words derive from Indo-European *wīro–, “man.” Wer– also appears, though much disguised, in the word world. World is first recorded (written wiaralde) in Old English in a charter dated 832; the form worold occurs in Beowulf. The Old English forms come from Germanic *wer-ald–, “were-eld” or “man-age.” The transfer of meaning from the age of humans to the place where they live has a parallel in the Latin word saeculum, “age, generation, lifetime,” later “world.”

.

Vite, nektere vyrazy ma anglictina s nemcinou spolecne.

0 0
možnosti
JF

Jaroslav Fikar

27. 6. 2008 18:21
Jen takova drobnustka...

...nechci moc prudit, ale vlkodlak se anglicky rekne werewolf.

Preji hezky den

0 0
možnosti
ZZ

hasmen

27. 6. 2008 10:46
Z pana poslance se PATRNĚ stal ...

http://media.novinky.cz/110/131106-article-9og10.jpg

0 0
možnosti
P

P.Farsky

27. 6. 2008 9:42
Že by Havránek byl selektivní ?

Havránku , v této zemi se otálí se vším. Nějaký hň*up ze sociální demokracie si včas nevšiml , že Wolf má problémy s dotacemi.

Jiný hň*up, třeba Havránek, si nevšiml , že v třeba v Chrudimi je starosta, který prý má také problémy a prý možná větší než Wolf.

Prostě v této zemi je příliš mnoho hňu*pů , kteří si nevšímají ničeho, nebo si všímají jen toho, co se jim momentálně hodí.

Ale  třeba  se dočkáme , že po nějakém čase  se od hnˇ*upa Havránka dočteme i o Chrudimi . Nebo  že by Havránek už nebyl šiřitelem demokracie a pravdy a také psal jen o tom co se mu hodí ?

 

0 0
možnosti