Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

DrMax7

24. 9. 2009 16:43
Prosbička

Přátelé, když už jsme u Horníčka, nemá někdo doma náhodou ten audiozáznam, na němž Horníček vypravuje napříkla o herci Vladimíru Klemensovi, kterak ten se oboří na paní průvodčí v tramvaji (pětikoruna je dostatečně malá státovka a neserte mě)? Moc bych stál o kopii...

A potom ještě: při svém psledním setkání vyrobili V+W vzpomínkový audiozáznam. Část z něj, jestli se nemýlím, je ku slyšení na CD JV - Relativně vzato, ale ten záznam je mnohem delší a já ho kdysi (stejně jako toho Horníčka) slyšel u jednoho svého známého, který už tu bohužel není... Byl bych moc povděčen za kopii tohoto pokladu.

0 0
možnosti
C

CZenek

24. 9. 2009 9:20
W+H

Teď jsem se na jůtůb kochal Těžkou Barborou a jinýma, Horníček je velmi důstojným partnerem Wericha a ze srdce jsem se zasmál... Holt, kdo umí, umí, a ani po padesáti letech neubralo na aktuálnosti, neb blbost a pokakanost je nadčasová. Pravda, není to humor pro blbce, člověk by měl mít alepoň základní znalosti o chodu světa, což diskvalifikuje žáky zvláštních škol a níže přispívajícího diskutéra MrScullyho, ale pro nás ostatní je to pohlazení na duši.

0 0
možnosti
D

DrMax7

24. 9. 2009 16:38
Re: W+H

:-) Tak tak.

0 0
možnosti
MS

MrScully

23. 9. 2009 17:50
nevím nevím

Je mi třicet, nepovažuju se za kulturního barbara, který by neocenil dobrý humor, ale přesto mi duo V+W (natož jejich písničky) dneska neříká absolutně nic. Humorné mi scénky nepřijdou (spíš naopak dost trapné), jejich hudbu vypínám prakticky okamžitě. Jistě jsou i teenageři, kteří se tím baví, stejně jako jsou padesátníci, kterým to nic neřeklo ani tehdy. Ale celkově množství fanoušků této dvojice prostě neustále klesá a je to jasné i pochopitelné.

Jinak mě baví třeba britský humor v podání Monty Pythons nebo Hale & Pace. A jsem smířen s tím, že za třicet let budu potomkům marně vysvětlovat, co na tom bylo tak vtipného :-)

0 0
možnosti
A

akki

24. 9. 2009 13:20
Re: nevím nevím

Jestli Vaši potomci budou mít rádi češtinu, zaručuji, že se při čtení her V+W zasmějí. V opačném případě je mi jich líto.

0 0
možnosti
PB

celoush

22. 9. 2009 9:18
0 0
možnosti
K

Kretínos

19. 9. 2009 12:13
komunistický odpad

Dobrý den,

nevím, jak můžete díla WV brát jako "humor". Vždyť je to obyčejná komunistická propaganda zabalená do hávu "komedie", a to ještě ne moc dobré!!! Nic jiného to není...

V písních a textech se běžně objevuje vyzývání k třídní nenávisti atd. Domnívám se, že pan Werich je zločinec, který otrávil duši českého obyčejného člověka - vždyť se na to podívejte, doteď se v ČR dodržuje teze, že majetek=zlodějina, úspěšný je vždy podvodník, "ti nahoře" nás okrádají atd. A k tomu pánové WV svými "díly" nesmírně napomohli...

Jsem pro zakázat vysílání těchto stalinistických sraček ve veřejnoprávních televizích jednou provždy

0 0
možnosti
MS

skvario

21. 9. 2009 11:52
Re: komunistický odpad

zatímco Vy jste byl zřejmě tím nejbojovnějším ze všech bojovníků co kdy válčili s bolševickým režimem. Anebo Vám ještě mírně přeskakuje hlas... Prostě se s tím smiřte, humor v Těžké Barboře je geniální...

0 0
možnosti
L

liberty

16. 9. 2009 15:42
Horníček byl žák

Souhlasím s nadšeným názorem na Barboru, jen mám připomínku k roli pana Horníčka. Vážím si ho jako charakterního herce, ale při vší své snaze nemohl nahradit roli Jiřího Voskovce. Sám H. říkal, že byl pouhým žákem a přihrávačem Jana Wericha (a šlo mu to dobře). Naopak jiskřivý - a jak se dnes ukazuje nadčasový - humor dvojice V+W je neopakovatelný, jedinečný v improvizaci, brilantní inteligenci obou komiků-filosofů. Tak vysoko ani Horníček dosáhnout nemohl. Koneckonců, Jan Werich ve své korespondenci Voskovcovi píše o H. ne moc nadšeně; Voskovec souhlasí, že ho nemůže nahradit, ale je smířlivý a docela H. chválí. Prostě, abych to zkrátil - je obrovská škoda, že se hry V+W moc nemedializují, zvukové záznamy přece existují. Aspoň že ty písně přežívají v obecném povědomí, doufám. Já jsem čtyřicátník a znám jich většinu nazpaměť, ale nevím, jak jsou na tom mladší ročníky. Každopádně přeju všem milovníkům dobrého humoru vše nejlepší.

0 0
možnosti
P

Peťulák2

21. 9. 2009 8:58
Re: Horníček byl žák

k ono pokud existuje nějaké dokonalé duo, kde si dva sednou a dokážou vymyslet neuvěřitelné věci, tak těžko jednoho nahrazovat někým jiným, a to ještě o generaci mladším. Navíc nejednou pan Horníček vysvětloval, že on sám měl od Wericha zakázané pouštět se na tenký led, že politické narážky a vtipy mohl dělat jen Werich. Když si vezmete Šimka a Grossmanna, tak šimek pak taky ještě zkoušel Sobotu, Nárožného, Krampola, Bubílkovou - ale sorry, nikdy už v tom nebyla ta jiskra, co s Grossmannem. Kdyby teď odešel jeden z Cimrmanů, tak už to taky nebude ono. Člověk se modlí, aby tam celý ansámbl ještě dlouho žil a nic se jim nestalo.

0 0
možnosti
MZ

martin119

16. 9. 2009 15:18
Nedostižnost....

Možná ta nedostižnost bude v tom, že se je nikdo nesnaží dostihnout - proč by to taky kdo dělal. Humor nejsou závody...

0 0
možnosti
P

Pertho

27. 10. 2009 21:48
Re: Nedostižnost....

Pane, Vy máte rozum a srdce na právém místě.R^

0 0
možnosti
A

akki

14. 9. 2009 17:39
Jen v jediném si dovolím

lehce oponovat: Mimo dobových narážek pracovali V+W i V+H s českým jazykem. Můj šestnáctiletý syn se nádherně bavil. Ostatně - já taky neznala okolnosti doby V+W a při čtení jejich her jsem řvala smíchy. Právě kvůli jejich hře s češtinou.:-)

0 0
možnosti
VR

varix

14. 9. 2009 13:02
Bohužel, i jejich humor vyprchává

Jejich jemné narážky v textu už chápeme jen my, kteří jsme tu dobu na vlastní kůži prožili. Většině mladých už to, bohužel, nebo možná bohudík, dnes vůbec nic neříká a jen udiveně zírají, čemu že se to vlastně pochechtáváme v místech, kde oni nic směšného nevidí.

Dříve v těch hrách člověk cítil hlavně skryté narážky vůči komunistickému režimu. Dnes, ale když člověk ty hry s odstupem doby poslouchá, tak více vynikne to, že V+W byli v myšlení ovlivněni určitou naivní formou socialismu. Navíc některé jejich písně, např. Svět patří nám, komunisté vysloveně zprofanovali.

Ježkovy melodie jsou ale stále pěkné, bohužel mladí už na ně příliš neslyší.

Jinak co se týče Horníčka, kdo nikdy neslyšel nic v originále od V+W, tak může říct, že dobrý! Ale Horníček, zejména po stránce pěvecké, nikdy nedokázal Voskovce plně nahradit.

0 0
možnosti
JV

georgino

14. 9. 2009 11:37
Připomínka

O panu Werichovi, či panu Horníčkovi, by i jinejch, by se dalo mluvit, by se. By se v okamžiku, že naše matka, Česká televize, odvysílá tento, jak říkáte zvukově či filmově nedokonalý, já tvrdím, že je to klenot, v čase, kdy kopnout do ... je málo. Vy máte jiný názor, ostatně, Vy máte vždycky jiný názor ...   není Vám to povědomé? Vždy důstojné,ale důležité a bohužel, nadčasové dialogy. Sakra, budeme někdy naslouchat sarkastické komiky a nebo se staneme stádem, které nechá nevyslyšenou touhu po rozumu našim osvíceným politikům.

0 0
možnosti
  • Počet článků 6540
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1306x
Jsem velice často nespokojený občan, čtenář, divák, posluchač. Prostě hrůza!

 V roce 2016 jsem  ukončil  oficiální  působení a s ohledem  na  praktiky zdejších adminů  jsem  přešel  do místního  "disentu". : - )

Publikuju  zde už  výhradně jen   na soukromém blogu, který se nezobrazuje na  hlavní straně.

 

Seznam rubrik

Oblíbené články