Výstižný obrázek - definice kandidáta Drahoše

Na Seznamu.cz  jsem si včera  přečetl  hlavní titulek - Drahoš: S dalajlámou bych se setkal, pokud by s tím souhlasila vláda…
Tenhle by byl poslušnější...

Dál jsem už nečetl, zmíněný titulek totiž  dokonale vystihuje  představu o tomto mediálně preferovaném prezidentském kandidátovi.

Jak  asi  každý pochopí, více nežli o dalajlámu, tady  jde o  pana  Drahoše. Mám  obecně  rád  pořádek a disciplínu a také, popravdě, dalajláma mě  moc  nebere.

Ale nic proti těm, kteří ho zahrnují takovou  úctou, svatostí  a obdivem. Nemám v tomhle cynickém  světě  nejmenší zájem brát  komukoliv  ideály, iluze. Jenže…

Jak se už nyní  ukazuje, pan Drahoš by byl nesporně velice poslušnej,  disciplinovanej  prezident.

Dalajlámu sice  vnímá jako svatý obrázek, ale setkal by se s ním, jen pokud  by mu to oštemplovala budoucí  vláda, o které  on, ani drtivá většina z nás, nemá zatím ani  ponětí.

Ano, mám rád pořádek a disciplínu, ale  vše jaksi  s mírou. Nemohu se  ubránit  pocitu, že  český  prezident by měl být nespornou osobností, nikoliv jen loutkou v rukou kohokoliv.  Po tom disciplinovaném  vyjádření prezidentského kandidáta Drahoše,  mi tak už nezbývá nežli povzdech:

Zlatej, nemocnej, občas vulgární a upovídanej  Zeman!

Autor: Josef Havránek | čtvrtek 10.8.2017 8:00 | karma článku: 27,13 | přečteno: 308x