Veřejný zájem - lobbista Janoušek zpět do vězení

Na zdůvodnění nejnovějšího verdiktu Nejvyššího soudu v Olomouci, mě především zaujala zmínka, že je ve veřejném zájmu, aby si Janoušek svůj trest řádně odseděl…

Rozsudky motivované údajným, či skutečným veřejným zájmem obvykle vnímám s rozpaky, ale tentokrát, zcela překvapivě, naprostý souhlas.

Nejde ani tak o mé osobní přesvědčení, že se Janoušek, hned v několika případech provinil , že ty své zdravotní potíže zřejmě hodně přehání, aby se vyhnul trestu, že se spravedlnosti vysmívá. V tom se samozřejmě mohu mýlit.

O vině a trestu naštěstí rozhodují - rozhodli úplně jiní lidé a to na základě relevantních podkladů, kterými, předpokládám, necloumají osobní antipatie.

Ten nejnovější rozsudek Nejvyššího soudu v Olomouci vítám a  rovněž jsem přesvědčený, že je tentokrát opravdu  v tom nejlepším, nejvyšším veřejném zájmu.

Snad alespoň část české společnosti potěší, že nejrůznější zbohatlíci si sice mohou koupit mnohé a to včetně soudních znaleckých i lékařských posudků, ale na Nejvyšší soud pořád ještě nemají...

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Josef Havránek | úterý 13.7.2021 10:31 | karma článku: 16,19 | přečteno: 166x