Velký den pro Markétu Pekarovou Adamovou?

O zvolení hysterické předsedkyně topky do čela Sněmovny Parlamentu ČR nejsou žádné pochybnosti. Nejspíše to opravdu bude její velký den. Jenže, jak velký den to asi bude pro Českou republiku?

Opsaný titulek má ještě  pokračování – Sněmovna bude volit své orgány, který hodně napovídá.

Podle toho, jak se vítězná koalice koalic na ty volby orgánů chystá, je už předem jisté, že nejspíše nepůjde o mozek ani plíce..., ale s největší pravděpodobností o orgány vyměšovací.

Pro faktické volební vítěze, je velkorysost evidentně neznámý pojem a tak, jak se už předem chlubí, jak to  opozici  pořádně nandají!

Pod vedením uhlazeného profesora Fialy, který ještě před čtyřmi lety veřejnosti, prezidentovi, s vědeckou erudicí, zasvěceně líčil, že předsedou Sněmovny, přeci, zcela logicky, má  být představitel nejsilnější opoziční strany, teď opozici těžce převálcují.

To, že by zdaleka nejsilnější opoziční ANO, snad mohlo získat předsednický post, dnes už zní jako divoká sci -fi, ale vítězná koalice se, navíc, při volbě místopředsedů, ještě nadšeně chystá ponížit opoziční SPD a neuvěřitelně hloupým kádrováním kandidátů i ANO.

Jak infantilní, nedůstojné, malicherné, trapné!

P.S.

Po vítězných volbách 1946 F..Peroutka  komunistům vzkazoval  cosi v tomto smyslu: Vítězství máte v kapse, zkuste si zachovat důstojnost.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Josef Havránek | středa 10.11.2021 10:31 | karma článku: 21,77 | přečteno: 217x