V Praze řádí Piráti…

Co  vlastně jsou tihle Piráti  zač,  se čeští  voliči  pořádně dozví  teprve  až se dostanou  k veslu, budou se moci předvést. Kecy jsou  dost zbytečný! 

Ostatně, názorně to  předvedli   v Německu, kde už dnes, po kdysi tolik populárních  Pirátech prakticky   nikdo ani nevzdechne…

Proto  jsem  byl rád, že si  ten pirátský  hříbeček nakonec vydupal post pražského primátora. Je lepší experimentovat  - prubnout  to  v Praze  s milionem obyvatel, nežli v celé republice.

Po pouhém roce jdou už Piráti v  hlavním  městě  na nervy i svým nejbližším koaličním partnerům a bude nepochybně  hůř!

Ale  především  -  vždy  existovalo a  existuje   dost  dobrých  důvodů   ke kritice velmocí, jen  nevím, proč si   to vzali za své zrovna tihle komunální politici, ani proč si  za  cíl vybrali výhradně jen   Moskvu a Peking,  jako by ti ostatní, co hýbou dnešním světem, byli křišťálově čistí.

Pražský magistrát  přece jen není ministerstvo zahraničních věcí! Člověka  napadá, zda  by se městští  úředníci  raději neměli koncentrovat na to, co mohou ovlivnit -  tedy především se  věnovat řešení těch  nekonečných pražských problémů, nežli mistrovat velmoce a vyvolávat  trapné mezinárodní konflikty.

No, ještěže tihle Piráti zatím  šéfují jen pražské radnici!

Autor: Josef Havránek | sobota 24.8.2019 14:56 | karma článku: 22,13 | přečteno: 196x