V letošních volbách zřejmě vůbec nikdo neprohrál

Od  vyhlášení výsledků krajských voleb uplynulo více než 24 hodin a já jsem doposud nezaznamenal  jediného představitele  politických stran  otevřeně   přiznat , či alespoň připustit  porážku.

Přitom příležitostí bylo více než dost. Tím prvním debaklem byla přece  už volební účast.

Namísto  sebereflexe  jsem jen ze strany  Filipa, Kalouska a Sobotky  jen slyšel hořké  výčitky, že právě  jejich voliči nedokázali zvednout zadky a přijít volit.

Jenže, soudruzi a pánové – není to jenom o lenosti a pohodlnosti. Ještě nikdy, v demokratických poměrech,   jsem neslyšel tolik hlasitých   nářků, že není koho volit, jako tomu bylo letos!

Pro mne  jsou    poraženými těchto krajských voleb především  sociální demokrati, komunisti a TOP 09.

Přijde mi neobyčejně trapné, když komunisti svádějí ztrátu poloviny mandátů na malou volební účast. Ta jim přece vždycky vyhovovala, protože mají zdaleka nejvěrnější voliče.

Ovšem, ještě tak o  třídu  lépe předstírá, že se vůbec nic nestalo -  Bohouš. Nikdo rozumný nemohl očekávat, že si ČSSD udrží pozice z minulých voleb, ale tohle byl prostě masakr!

A  předseda jen dokola žvaní a žvaní, pořád jen opakuje, že on  s tímhle debaklem přeci nemá vůbec nic společného. U komunistů jsem to nazval trapností, v případě Sobotky mi to ještě navíc přijde  odpuzující.

Dost mě překvapilo, že ani nesporně  inteligentní  Kalousek neumí  být nad věcí, že také nedokáže prohrávat na úrovni .  Přitom, bylo by to  tak  jednoduché, zvláště pak,  když záběry  kamer  z  ústředí  topky nabízely  vesměs  jen  kyselé ksichty  jeho spolustraníků, včetně téhož  ksichtu  čestného předsedy Karla…

Musím ovšem  uznat i vlastní  intelektuální nedostatečnost. Pořád kritizuju, nadávám na české politiky a teď  bych od nich chtěl, aby se najednou, z ničeho nic, chovali jako poctiví, slušní lidé… 

Autor: Josef Havránek | pondělí 10.10.2016 8:00 | karma článku: 23,00 | přečteno: 150x