Už asi vím, proč toho Matěje nikde nechtějí

Před takovými dvaceti lety, jsem si velice pochvaloval Jiřího Pospíšila -  tehdy mladého, inteligentního, příjemně působícího politika ODS…

Popravdě, ani jsem netušil, že už má něco za sebou, že jde také  o přeběhlíka z ODA.

Jak čas plynul, bylo mi stále divnější, že ten zářící  politický talent, občanští demokrati nechtějí za předsedu, později ani za místopředsedu a že ho dokonce odvolali i z funkce ministra spravedlnosti přestože   pořád vyprávěl , že by za ódeesku krev cedil .

Tak horké to ale zase nebylo, neboť za pár měsíců už potom  cedil krev za TOP 09. Tam ho sice předsedou ochotně zvolili, ale opět to dlouho nevydrželo. I tady, po krátkém čase následoval pád, do bezvýznamnosti.

Nehoda není náhoda!

Ten pán mi je už dávno ukradenej. Nespletl jsem se poprvé, ani naposled, jen mě zajímalo proč, co za tím vězí. Zaslechl jsem sice nějaké to povídání o křiváctví, nebezpečné ambicióznosti, ale jak známo -  voda teče a řeči se mluví…

Před několika dny, jsem po delší době opět zahlédl Pospíšila v televizi, jak rozšafně vtipkuje na účet prezidenta, ohledně jeho hodnocení kritické dopravní situaci v hlavním městě. Následně, ovšem tenhle smíšek, takřka doslovně a s velikánským gustem, odpapouškoval poznámky prezidenta o nevídaném dopravním chaosu, způsobeném, především nekompetentností pirátského vedení pražského magistrátu. Evidentně se mu moc líbilo současně bušit do prezidenta a primátora -  koaličního partnera.

Jistěže, z jednoho televizního rozhovoru nelze činit definitivní závěry, ale jen mě hned napadlo, že na těch řečech o politickém křiváctví toho politického turisty, nejspíše něco bude! V každém případě však platí, že nejhorší sprosťáci bývají ti s pečlivě předstíranou slušností. 

 

Autor: Josef Havránek | pátek 10.9.2021 10:31 | karma článku: 20,79 | přečteno: 185x