„Ústav nezávislé žurnalistiky“ - další splasklá bublina veřejnoprávníků

Především  veřejnoprávním novinářům vyčítám mnohé. Krom politického aktivismu také to, že  jim chybí koule a pořád  se  za někoho  zbaběle schovávají, někdy i za nastrčené instituce…

Tak,  jako  ta nešťastnice z redakce Newsroom ČT, která vyrukovala na moderátora Xavera Veselého s tím, co o něm píše jakýsi Hlídaci pes.

Když se moderátor optal was ist das tenhle pes?, jestli Newroom jde úplně  po všem co se objeví na  pofidérních webech, nebo jen, co se jim  hodí do krámu – pohoršená redaktorka Newsroomu, s patřičným  despektem, jako by Xaver  Veselý neovládal  malou násobilku, začala vysvětlovat, že tenhle Hlídací pes  je přeci  projektem Ústavu  nezávislé žurnalistiky a tedy….

Xaver Veselý se  dodatečně  zastyděl a rozhodl se proto  doplnit vzdělání. Zmíněný, honosně znějící   Ústav nezávislé žurnalistiky  si  pečlivě vygoogloval a dokonce se s kamerou  rozjel do jeho sídla.

Abych dlouho  nezdržoval  - zjistil, že  „Ústav“  sídlí v  chatce na okraji jedné  vesnice a zaměstnancem je jediný človíček.   

Tak tomu  tedy  říkám investigativní novinařina!

No, nedá se nic dělat, tihle veřejnoprávní chudáčci si teď budou muset k maskování  svého politikaření  hledat zase  novou zástěrku…

Autor: Josef Havránek | pondělí 7.10.2019 13:32 | karma článku: 22,41 | přečteno: 192x