Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Musim pripustit, ze Cesi maji "nos" na rozbor mezinarodni situace. To, at se tyka kdekoliv. Staci par slov autora, neco o USA nebo RF a jedeme jak namydleni. Prida-li se jeste Cina, tak zachvili zde mame uplny rozbor svetove situace.

Musim uznat, ze tyto rozbory jsou velmi podobne tem na CNN. Jen ten duvod je prednesen trochu jinak. Vsak co. Jina zeme, jiny mrav.

Jen ti diskutujici jsou stale stejni. Pan Havranek nebo pan Hermanek "nahodi kost" a hned to zacne. Skoda, ze redakce asi zakazala panu Olserovi publikovat. Jen jsem prekvapen se zapojenim panu Dvoraka, Matusky a Machacka do diskuze. Asi chteli podniti pana Bartose k lepsim a delsim uvaham. Dnes pan Bartos byl asi unaven. Takze musim pockat az do priste. Jinak mejte vsichni pekny ctvrtek. Pozor vsak na ZITRA. Je prvniho dubna !!!!!!!!!!!

0 0
možnosti
Foto

Vždy se ptejme to klasické Cui bono. Můžete nám Vy nebo autor toho výroku vysvětlit, jaký prospěch mají USA z toho, že udělaly z Ukrajiny bojiště?

4 1
možnosti
JH

Nerad bych cosi vysvětloval za autora, ale ten prospěch je tak očividný, že může unikat jen prosťáčkům....

6 1
možnosti
Foto

Pro pana Bartoše:

Když ovládání EU ze strany USA stavíte na obrázku Merkelové naalegorickém voze v nějakém průvodu, tak jste dost humorný a nepovažuji za nutné se tím vážněji zabývat.

Když používáte jako argument růst Číny po dobu až 30 let v rozmezí20 až 30% ročně a není vám to nápadné, pak je komentáře škoda. Ale nechcizůstat o osobních replik, tak dávám 2 odkazy pro možnost (zejména ostatních)porovnat. Posouzení reálné situace je složitější, ale tolik času vám nemohu aninechci věnovat. Každý chápe, že z nízkého základu se dosahují vysokénárůsty, otázkou je jak dlouho, co je skutečnost a jaké jsou další parametry prorůst. A zde je evidentní nejen reálný pokles, ale hlavně trend poklesu a s ohledemna informace např. o značném růstu nezaměstnanosti a dalších v oblasti výrobya investic a doloženém očekávání, tak je znalému člověku jasné. Vám zřejmě ne.

http://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/turbulence-v-cine-strasi-svet-pokud-asijsky-tygr-zpomali-pri/r~1bd7f246b60e11e59772002590604f2e/

http://roklen24.cz/a/iRakv/jak-je-na-tom-cina-s-rustem-doopravdy

Asi máte lepší rozlišovací schopnosti pro oddělení evropskéarmády od NATO a víte, že žádná není. Já nejsem odborník na armádu, tak vás v tomponechám.

Mějte hezký den.

1 1
možnosti
Foto

Odborník Standa Novák ;-D

2 1
možnosti
JM

Václav Klaus a Jiří Weigl napsali v únoru 2014 desetibodový článek K situaci na Ukrajině. Lze ho nalézt na Virtually, hned pod lištou. Zajímala by mě reakce některých zdejších diskutérů, v čem se ti pánové mýlili. /Holt je vidět, že Prognostický ústav tady nebyl tak úplně nadarmo.../

3 3
možnosti
JM

Nositele Nobelovy ceny míru, prezidenta Obamu, ani tak neodsuzuji, protože tlak neokonů, dneska liberálních intervencionistů, je enormní. Svým způsobem kličkuje jako zajíc. Lze ho také pochválit za uzavření dohody s Íránem a za navázání diplomatických styků s Kubou. Kdysi jsem fandil Johnu McCainovi,k nedovedu si představit, jak by se choval v prezidentské funkci on...

2 1
možnosti
JM

"V posledních letech jsem podstatně změnil názor na politiku USA. Velkou roli v tom sehrála právě ta nepovedená angažmá Američanů - v Iráku, Sýrii, Libyi a také na Ukrajině." Za svou osobu přidávám k tomu výčtu válku NATO proti Srbsku a vznik státu Kosovo, s vypíchnutím vojenské základny US Camp Bondsteel. Na velikost oné základny je dobré se podívat na WIKI...

5 0
možnosti
JM

Těch válečných tažení je tolik, že jsem úplně zapomně na Afghánistán. Stejně nakonec tam bude vítězem Tálibán...

4 1
možnosti
Foto

Obdiv za přiznání pochybností. Tak by se měli chovat naši politici a ne pořád státi za názorem který je špatný a škodí zemi. Pro ně je jen důležité, že je jiný jako opoziční, tedy z něj neustoupí i kdyby to stát stálo miliony.:-/

0 1
možnosti
Foto

„ USA udělaly z Ukrajiny "bojiště" a opustily ji..."

Autor článku toliko poukazuje na prohlášení jednoho z mnoha oligarchů Ukr. Ten si nejspíše též snaží přihřát hlavně svou ,,polívčičku" S OHLEDEM NA MÍSTNÍ MOCENSKÉ BOJE;-) Ukr. sklízí ,,své úspěchy" již od tzv. oranžády. A jsou to stále titíž aktéři z oné doby:-( EU by byla ráda velmocí, ergo pod vedením BRD. To nevyhovovalo ani Rusku, ani amíkům. Atd.(EU rozšířená o trhy na Ukr., potažmo přičlenění, zájmy o zdroje Ukr., strategic.poloha, kapitál propojení, vč. Číny,...);-)

Navíc, jak pravil ,,sám ctihodný K.Sch.: ,,vona ta inklinace mezi Berlínem a Moskvou už tak nějak historicky...";-D Nojo, no;-)

2 1
možnosti
Foto

Pan Ota snad neumí jen mínusy podle jmen. Což tak také nějaký ten argument?Aha. Tak to jo;-(

1 2
možnosti
DV

D22a13v91i29d 44V95l79k

31. 3. 2016 9:43

Já myslím, že bojiště udělali z Ukrajiny Rusové a ještě ho neopustili.

11 6
možnosti
Foto

Bojiště z Ukr. si udělala sama Ukr., když oligarchové kvůli SVÝM ZÁJMŮM(!) rozpoutali obč. válku!!

2 5
možnosti
JP

Pane Hermánku, Vám by vtom Rusku bylo podstatně lépe.

6 2
možnosti
Foto

To by jistě možné bylo, ale ty devočky by mě utahaly.

Praly by se o mě.

3 0
možnosti
  • Počet článků 6540
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1312x
Jsem velice často nespokojený občan, čtenář, divák, posluchač. Prostě hrůza!

 V roce 2016 jsem  ukončil  oficiální  působení a s ohledem  na  praktiky zdejších adminů  jsem  přešel  do místního  "disentu". : - )

Publikuju  zde už  výhradně jen   na soukromém blogu, který se nezobrazuje na  hlavní straně.

 

Seznam rubrik

Oblíbené články