Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Fourcade, ne Fourcard, ale jinak souhlas.

1 0
možnosti
Foto

Působím už 50 let jako rozhodčí v jednom z dopingově sledovaných sportů. Zažil jsem mnohé a jako rozhodčí bych na té bedně Fourcarda ihned přinejmenším napomínal za nesportovní chování. Incident na trati jsem neviděl a neposuzuji ho, ale je fakt, že kdyby Fourcard udělal tu minelu neúmyslně jak tvrdí,bylo by sportovní se potom ještě před bednou omluvit. Nestalo se, a proto se nedivím Rusům, že se zachovali tak, jak se stalo,poškodil je. Jestliže je někdo po trestu a zase vyhrává, nelze se k němu chovat stejně, jako by v trestu ještě byl. To platí všude i v trestním právu. Do sportu se dostalo v posledních letech příliš mnoho byznysu a politiky a sport ztrácí ten význam, který měl dříve: Bojovat čestně a po závodě si podat ruce, aby byli zase jedna parta. Jak to řekl kdysi Emil Zátopek: Když mne někdo porazí, tak si podáme ruce a jdu po závodě do dalšího treningu, abych byl příště lepší. Také si připomínám akce, kde vyhrávali jiní sportovci nad těmi nadopovanými a divím se, jak toho bez dopingu dosáhli. Vzpomeňme na Lance Armstronga, jak mu novináři světa i Prahy lezli kamsi a jak na něj později titíž dál sypali hnůj, aniž by napsali, že většinu svých vydělaných peněz nasypal do boje s rakovinou a do dětských ústavů. To byl případ velmi specifický, ale docela nedávný případ cyklisty Kreuzigera, kterému UCI evidentně z důvodů politicko-komerčních zakazovala dva roky závodit,připravili ho bez omluvy o řadu vítězství a výdělek, jen se trošku spletli. Připomeňme si také,že na OH v Riu se nepodařilo asi polovinu dopingových testů vůbec provést, protože vítězové včetně tuším amerických plavců prostě zmizeli v chaosu. Vyšetřování skončeno, zapomeňte! A v případě shora hodnoceném je proruská i protiruská propaganda zlem, které do případu nepatří, a právě hlavní aktér Fourcard je tím, kdo té propagandě podlehl. Jako rozhodčí bych ho rychle postavil tam, kde má stát a požádal bych ho, aby se choval, jak se má chovat. Což zřejmě nakonec někdo se zdravým rozumem asi také udělal.

6 0
možnosti
MB

M22i27l19a51n 15B37í38l77e74k

12. 2. 2017 20:11

"Na té bedně" byste napomínal Fourcada, ale Rusy nikoli? To oni nepodali Fourcadovi ruku - až na to konto Fourcade na chvíli opustil pódium...

A máte pravdu, pokud si hříšník trest odpyká, má na něj být pohlíženo de iure jako na čistého. Jenže to je právě problém ruské antidopingové politiky, že byla (je) naprosto neprůhledná - a pak se není co divit sportovcům, že je takovýto stav štve (a vybijí si frustraci na produktu tohoto systému).

A můžete uvést více k informaci, že v Riu se nepodařilo polovinu testů provést? Myslím, že jste se dost spletl...

0 1
možnosti
Foto

O96t15a 34V81á25l79e19k

11. 2. 2017 11:28

Proruská propaganda, jíž jsme dlouhodobě vystaveni, je, bohužel, úspěšná. Autor blogu je toho smutným důkazemRv

1 8
možnosti
VC

Pan Válek asi propadl protiruské propagandě;-D

3 1
možnosti
VC

Také mám rád Koukalovou. Její sportovní výkony mě opravdu těší. Dokonce mi na ní moc nevadí, že je těžká sluníčkářka, která po světě rozhlašuje že Zeman není její prezident a že její manžel se zúčastnil oné trapné komedie s Krausem.

1 0
možnosti
LP

Jo, jo..holt neumí držet ústa, jak by si obdivovatelé soudem 4 x uznaného lháře přáli. To je hnus, co?

0 4
možnosti
  • Počet článků 6540
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1312x
Jsem velice často nespokojený občan, čtenář, divák, posluchač. Prostě hrůza!

 V roce 2016 jsem  ukončil  oficiální  působení a s ohledem  na  praktiky zdejších adminů  jsem  přešel  do místního  "disentu". : - )

Publikuju  zde už  výhradně jen   na soukromém blogu, který se nezobrazuje na  hlavní straně.

 

Seznam rubrik

Oblíbené články