Tyhle hloupé pohádky o ruské propagandě...

Čeští politici, novináři, stejně jako značná část intelektuálů a umělců, jsou zjevně   nespokojeni,  znechuceni  tím,  jak smýšlí  většina spoluobčanů…

Vztekají  se nad rostoucí popularitou Zemana, vadí jim sílící  despekt české veřejnosti k Evropské unii a ty stále kritičtější výhrady ke kdysi tolik obdivovaným  Spojeným  státům…

Ti hloupější, či prolhanější  z těch elitářů to prostoduše   připisují ruské propagandě.

Ruská propaganda nesporně  existuje, tak, jako existuje ta unijní, americká, atd.  Jen mi nedochází, proč je ji připisován tak obrovský vliv – schopnost zásadně  ovlivňovat myšlení občanů České republiky.

Považuju to za obrovský nesmysl, cosi jako myšlenkový zkrat, či trapný pokus zastřít vlastní neschopnost, duševní impotenci.

Vždyť  v dobách totality jsme byli doslova zaplaveni sovětskou a komunistickou propagandou, prodejní politici a novináři ji do nás hustili ve dne v noci, ale fakticky  bez efektu. V Listopadu se komunistický režim zhroutil jako domeček z karet, také proto, že tu propagandu  nikdo nebral vážně.

Nevidím jediný logický  důvod, proč by nyní  měla být ta ruská, údajně postsovětská propaganda, účinnější, nežli kdysi…

Ostatně, stačí se jen podívat  na ty  stagnující  preference otevřeně  proruských, dožívajících  komunistů.

Dnes, v časech relativní svobody  a nesčetných internetových informačních zdrojů, je doslova směšné  vymlouvat  se  na nějakou propagandu.

To jen tihle bezradní, zhnusení   elitáři a manipulátoři  drze a hloupě  podceňují inteligenci  obyčejných lidí, kteří se odmítají od nich  nechat  vodit na provázku….  

Autor: Josef Havránek | úterý 16.2.2016 7:32 | karma článku: 43,33 | přečteno: 2407x