Tyhle beznadějné volby 2021

Ještě jsem nevolil a přestože mi několik hodin pořád ještě zbývá, určitě je tímhle způsobem nepromarním…

Nemohu se zbavit nepříjemného pocitu, že ať letos vyhraje, kdo vyhraje - Česká republika to rozhodně  nebude, že se vlastně  jen rozhoduje o časové ose a stylu následné národní devastace!

Trochu mě ten  pesimismus  ale přece jen  děsí. Nezbývá tak, nežli jen doufat, že ten error je jen výhradně  má osobní záležitost  -  když mi ty dvě desítky desítek kandidujících stran, přijdou sakumprásk, jen s drobnými nuancemi - impotentní, pokrytecké, kašpárkovské, fatálně postrádající uvěřitelný étos.

Tak ještě před rokem bych se, s čistým svědomím, vydal volit Trikolóru. Ale pak se mladý Klaus patrně nakazil od tatínka a celé to neštěstí teď dovršila pouťová zrzka, co veřejně pokřikuje, že v České republice, žádná pandemie nebyla, zatímco ostatní kašpárkovská opozice zase unisono tvrdí, že za 30 tisíc  zbytečně zemřelých, stoprocentně  může Babiš! : - )

Kdyby mě snad  v následujícím čase někdo, s nabitou nabitou pistoli u spánku, dotlačil do volební místnosti, že si z toho nabízeného šuntu musím něco vybrat, nejspíše bych to asi hodil jednookému premiérovi. Nejsem žádnej hrdina  -  lepší následná nevolnost, nežli prostřelená lebka, že?!

Pokud si ještě vzpomínám, tak podobné návaly politické beznaděje jsem už kdysi zažíval. To  je ale už  hrozně  dávno - ještě za komunistů. To jsem byl ještě mladej  blbec, ale  taky  mě tehdy nikdo k volbám nedostal!

 

Autor: Josef Havránek | sobota 9.10.2021 8:00 | karma článku: 14,81 | přečteno: 216x