Ty šachy s běloruským diktátorem Lukašenkem...

Ještě tak před dvěma lety byla „demokratická veřejnost“  -  média, plná pohoršení z  posledního evropského diktátora Lukašenka. Dennodenně jsme se dozvídali o jeho zločinech proti demokracii, proti  lidu Běloruska…

Najednou, jako když utne! Intenzita burcujících zpráv z Běloruska  klesla tak na setinu. Co se  to tam vlastně událo?  Stal se snad z Alexandra Lukašenka, z ničeho nic demokrat, humanista, po večerech studující spisy Václava Havla?

Bohužel,  nikoliv! Dnešní Lukašenko, se od toho včerejšího  neliší ani o ten pověstný chlup.  Je to evidentně  pořád  stejný despota, jako kdysi. Co se změnilo, je jen mezinárodní situace.

Nejenom tihle  čeští „demokrati“ si bleskově  našli nový cíl. Alexandr Lukašenko  ty dobrosery  najednou  přestal zajímat. Našli si zase  nové nepřátele na život a na smrt! Trpící Bělorusko  jim už  je ukradený. Na programu je nyní přece Putin!

Tedy alespoň pro mne, je tenhle  banální případ Běloruska, takřka  dokonalým příkladem toho, jak si s námi politici a média jen cynicky  pohrávají. Kterak  nám, podle potřeby, předhazují   stále nová a nová… šidítka!

Autor: Josef Havránek | úterý 26.5.2015 11:17 | karma článku: 38,12 | přečteno: 1254x