Ty jsi moje sluníčko...

Časy  se mění, dnes bych  pro   věčně rozesmáté, okouzlující dítě,  už rozhodně  volil jiný výraz.Obával bych se , aby snad  nedošlo k záměně s nějakým multikulturním  přiblblíkem… 

To jsem tedy začal pořádně od podlahy. Sice se říká, že nevědomost hříchu nečiní, jenže z  těch sluníčkářů  - vesměs elitářů, zaklínající se těmi  nejušlechtilejšími ideály, kteří  usilovně pracují na úplném  otevření Evropy  migrantům   – prakticky miliardám lidí, kteří ve svých zemí  nedosahují na naše stávající  právní a ekonomické standardy, jde strach.

Tihle aktivisti , přes veškeré   vznosné nálepky, jsou dnes   mnohem nebezpečnější, nežli obecně známí vyvrhelové. Pokud nakonec bude po jejich, nemůže to  skončit jinak, nežli  zhroucením  evropské civilizace.

Občané ČR bývají těmi dobrosery  často vysmíváni, za ty obavy  z migrantů, přestože jich tady zatím máme jen pár. I naprosto nesporná fakta se dají vykládat různě. Pro mne jsou zase  tyhle  strachy  projevem  spíše   předvídavosti, přirozené  inteligence.

O tom, že  rozpálená  plotna pálí, se jen hlupáci musejí  přesvědčovat tím, že si na ní sednou.

A ještě jedna věc mi v těchto souvislostech přijde neobyčejně  zajímavá, až kuriozní. Všimněte si, že tihle často intelektuálové, tak často  operující s lidskostí, s  těmi nejvznešenějšími lidskými ideály -  když jde do tuhého, dokážou být minimálně  stejně  nenávistní, zlostní a  potměšilí, jako ti nejhorší rasisti, xenofóbové, které mají pořád v hubě… 

Autor: Josef Havránek | sobota 8.10.2016 8:00 | karma článku: 23,24 | přečteno: 163x