Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BH

BoboHml

26. 10. 2008 8:24
A zbytek?

Co je však mnohem horší,  nedovedu si  vůbec představit, kdo teď vlastně bude zastupovat tu  přibližně třetinu populace, na níž, ať se to komu líbí, nebo ne, tahle země vlastně stojí...

Cca 6,3mil obyvatel je co?

Zase to pohrdání ostatními.Rv

0 0
možnosti
PK

Lanta2004

25. 10. 2008 23:18
To máte z toho,že jste nikoho jiného než ODS

nikdy neviděli.Já vám furt říkal volte malý pravicový strany a co vy?Nic!Tak a ted to máte.ODS je v pr...  a její voliči taky;-)Nevím jak vy,ale já si s čistým svědomím budu volit dál mimoparlamentní pravicové nebo středopravé strany.Vy si volte koho chcete;-)

0 0
možnosti
K

karel_vvv

25. 10. 2008 22:08
Třetina, na které to stojí

z valné většiny odjede do ciziny. V dnešní době levných letenek, otevřeného světa a globální ekonomiky je práce a život v cizině běžná věc. A všichni budou danit jinde. Žádná pravicová strana nebude potřeba a ČR se stane levičáckým státem, ze kterého populisti udělají banánovou republiku, jenže bez banánů.

To, že v posledních letech se ti nejlepší ze všech oborů už nevracejí, ale zakládají rodiny jinde, je příšerná ekonomická ztráta, ze které se republika nevyhrabe. Nebudou už žádné vynálezy, objevy, vlastní konstrukce aut, letadel, lokomotiv, zbraní. Žádné české patenty. Mizerné vysoké školy, tedy v další generaci žádní domácí odborníci.

Tento trend je patrný už posledních 10 let a bude jenom zesilovat. Díky socanům, komoušům, byrokracii a vůbec tomu celému postkomunistickému hnoji, ve kterém se 2/3 lidí tak dobře žije.

0 0
možnosti
M

meloun.rudy

25. 10. 2008 22:25
Re: Třetina, na které to stojí

myslím, že se mýlíte. Tento jev nbyl nejsilnější v polovině 90. let. Byl jsem zrovna na VŠ, tak jsem byl svědkem úprku mladých odborníků z vysokého školství do privátního sektoru, kde si v té době mohli vydělat i několikanásobně více. Právě v té době vznikla na řadě VŠ generační mezera. Díky tomu, že se později podařilo vyfrovnat platy ve vysokém školství s platy v privátní sféře, řada odborníků ze zase vrátila amladí lidé v daleko větší míře na školách zůstavají.

Naopak znám celou řadu velmi movitých lidí, jejichž firmy x let hospodaří ve ztrátě a daně neplatí žádné. Pomocí svých poradců optimalizují náklady tako vým způsobem, že na stát prostě nic nezbyde.Pokud tito lidé a jejich firmy odejdou, nemáme celkem čeho litovat.

0 0
možnosti
H

Hohewarte

25. 10. 2008 21:11
Pane, nejste Vy náhodou Marťan?

Velmi by mě zajímalo, jak byste definoval tu třetinu, na které stojí tento národ.

Zároveň by mě zajímalo, jak byste definoval onu skupinu národa, kam patříte Vy.

0 0
možnosti
G

gadun

25. 10. 2008 20:39
tato zeme

stoji na slusnych a schopnych lidech a ty v radach ODS tezko hledat, pokud jde o vsehoschopne, to je pak jina;-D

0 0
možnosti
KV

valissen

25. 10. 2008 20:52
Re: tato zeme

No hlavně že ty slušné a schopné lidi vidíš v ČSSD.8-o

0 0
možnosti
MJ

Martin Jirousek

25. 10. 2008 20:30
Jen to řekněte naplno

Celá země stojí na přeběhlících.

0 0
možnosti