Tohle nekonečné válčení ČT s prezidentem republiky

To včerejší společné prohlášení  čtyř nejvyšších státních představitelů ČR, kteří se fakticky  omluvili  za skutečnost, že se s dalajlámou sešli dva lidovečtí ministři, mě dost nemile překvapilo.

Chápu tu chvályhodnou  snahu o rozšiřování ekonomických vztahů s Čínou,  rozumím i faktu, že čínští politici jsou alergičtí na dalajlámu, že je riskantní Čínu zbytečně  provokovat.

A i když jsem přesvědčený, že lidovečtí ministři tím setkáním  s dalajlámovu  především exhibovali, zviditelňovali se, nikdo jim tohle právo nemůže upírat. Vydávat kvůli tomu speciální  prohlášení nejvyšších státních představitelů na mne  proto působí  značně servilně, lokajsky.

V tomhle  jsem tedy  nebyl v zásadním rozporu s účastníky včerejší  diskuse  Událostí  a komentářů ČT, a přesto mi tahle besídky připadla docela komická.

Minimálně proto, že   pod tím diskutovaným – diskutabilním  prohlášení  nejvyšších státních představitelů je podepsán prezident, premiér, předsedové Sněmovny a Senát -  ale  kritika směřoval takřka výhradně jenom na Zemana, o ostatních podepsaných  prakticky nepadla ani zmínka, přestože to nejsou žádná ořezávátka.

Tohle  nepřehlédnutelné, už letité   válčení  redaktorů České televize  s prezidentem, mi už fakticky přijde ordinérní…

Autor: Josef Havránek | středa 19.10.2016 8:00 | karma článku: 22,05 | přečteno: 179x