To hlupácké strašení Ruskem

Mám vyloženě  nepraktickou  povahu. V letech, kdy   takřka dva miliony spoluobčanů vstoupilo  do  kolaborantského  SČSP  -  Svazu Česko  Sovětského Přátelství, jsem se nijak netajil  odporem  a odevzdaně nesl následky…

Dnes, když je naopak  každé plivnutí na Rusko oficiálně vítané,  nadšeně se na něj útočí v médiích, neustálé ataky na Rusko jsou nedílnou  součástí české politiky, jsem se postupně začal Rusů zastávat a odevzdaně nesu následky.

Nikoliv snad , že bych si dnešní Rusko idealizoval, jen mi přijde, že se   Rusové nechovají o nic hůře, než jiné velmoci a dělat z něj v současné situaci  největší nebezpečí pro Českou republiku, mi přijde neobyčejně nespravedlivé, nebezpečné  a navíc  hloupé.

Naši státníci a propagandisti si patrně  nikdy nedokážou zachovat chladnou hlavu a potřebný odstup. Jejich politika je věčně   jen ode zdi ke zdi. To  původní  -   poníženecké  adorování  SSSR a hlupácké  pomlouvání USA, bylo po sametu radikálně nahraženo    poníženeckým  adorování USA a hlupáckým  pomlouváním  Ruska.   

Ostatně, ve stejném duchu  vyznívá i ta čerstvě zveřejněná zpráva BIS za rok 2015. Prý -  hlavně bacha na rusáky!

Namísto  nezáživné   polemiky, už  raději končím trefnou    poznámkou  z diskuse na Virtually.cz, od kolegy Petrofa:

„To už říkával  M. Topolánek  - zprávy  BIS je škoda času číst. Pořád to samé a pořád dokola. Šup s tím do šuplíku, případně  tím  podložit almaru ....“

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Josef Havránek | neděle 4.9.2016 8:00 | karma článku: 22,22 | přečteno: 186x