To by se dokumentaristce Sommerové stát nemělo

Už jsem tady, minimálně jednou, vychvaloval XTV, kde lze pravidelně sledovat zábavné komentáře Xavera Veselého, Petra Holce a Karolíny Stonjekové, která je pro mne objevem roku...

Tentokrát se mi moc líbilo páteční povídání Xavera, který v rámci obligátní zprávy - zpovědi o jednání Rady ČT, se také věnoval  čerstvému soudnímu verdiktu – potvrzující, že odvolání Dozorčí komise Rady ČT, bylo v pořádku,  v souladu s právem.

Naštvaní členové odvolané Dozorčí komise,  odtrženi od výživného prsu ČT, se  cca před rokem obrátili  na soud a proslulí senátoři Smoljak, Hilšer + náhradní, provizorní poslankyně Sommerová, okamžitě spustili mediální povyk o nezákonném rozhodnutí zmanipulované Rady ČT.

Teď tedy soudní instance promptně rozhodla, že se o žádné protizákonné rozhodnutí nejednalo a tak by se, logicky,  slušelo, pokud by zmínění i nezmínění pomýlení křiklouni, nasadili kajícné výrazy a docela obyčejně se za ty pomluvy, veřejně omluvili.

Ale tak to přece v Česku nechodí!…, žádné překvapení, že pomlouvači teď diskrétně - zarytě  mlčí.

U známých firem, uvedených senátorů - neustále se trapně zviditelňujících  pábitelů, to už ani   nikoho znalého  nepřekvapí. Opravdu velký problém je to ovšem v případě Olgy Sommerové – celoživotní dokumentaristky.  Pokud se dokumentaristé časem změní v politické aktivisty - tlachaly, nelze to označit jinak, nežli jako profesní sebevraždu.  

Jak už kdysi napsal James Herriot: To by se zvěrolékaři stát nemělo...

Autor: Josef Havránek | pondělí 15.11.2021 10:31 | karma článku: 22,28 | přečteno: 223x