Tihle Sobotkovi tlučhubové...

V nedávných časech  hospodářské recese, jsem   ani příliš nenaříkal, když tehdejší  vláda na tři roky  omezila valorizaci důchodů…

Šetřilo se na policajtech, hasičích, armádě.., takže to logicky schytali také  důchodci.

Ještě si dobře  pamatuju, že vůbec nejvíce tehdy  pištěli sociální demokrati a další populisti, kteří z toho „asociálního“ rozhodnutí pravicové  vlády těžili,  získávali politický kapitál  – volební preference. Nejčastěji tvrdili, že valorizovat důchody o čtyřicet korun měsíčně je cynický výsměch.

Časy se mění, česká ekonomika  v letošním roce vykazuje jeden z nejvyšších růstů v historii. A  Sobotkova koaliční vláda toho horlivě  využívá -  nabírá tisíce nových úředníků, vojáků, policajtů, zvyšuje jim  platy  a navzdory  nečekaným příjmům, ještě  bohorovně, dále zadlužuje zemi…

Dočkali se i důchodci. O začátku roku se jim takřka dennodenně  vyhrožovalo navýšením důchodů. Bylo toho kolem tolik řečí, že bych byl  raději, kdyby si ty slibované, věčně omílané  dvě stovky,  strčili někam a raději mlčeli!

Časem  se už s menším nadšením  mluvilo o navýšení o 150 Kč + předvánočním  bonusu  a přestože do konce roku ještě něco zbývá, zmíněné přilepšení se už momentálně scvrklo na  těch měsíční,  magických 40 Kč + únorový bonus zatím ještě cca 900 Kč a to ještě není všem dnům konec! Nejde o ty prachy, ale o to hlupácké  plácání, které k českým sociálním demokratům nedílně patří.

  Po všech těch velkolepých  kecech, to neustále  halasně ohlašované  zvýšení penzí , dnes  už opravdu  působí jako cynický  výsměch.

Tahle povedená vládní koalice zřejmě spoléhá na to, že opotřebovaní  důchodci  ji už   nedokážou pořádně  nakopat do …..     

Autor: Josef Havránek | středa 23.9.2015 14:33 | karma článku: 39,64 | přečteno: 1495x