Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

MN, MN, koho tím Josefe myslíte?

0 0
možnosti
JH

Pane Havránku, jste můj oblíbený komik. Napadlo vás někdy, že demokracie je také bolševická? Vyhrává ten, kdo má "bolše" hlasů. Na vaše myšlenkové skvosty se těším. Děkuji.R^

0 1
možnosti
JH

Jako vždy - neotřelé, neobyčejně vtipné...

DěkujiR^

1 0
možnosti
JR

J35a11n 64R41á10ž

17. 3. 2015 19:34

Bolševik je v dnešní době ten, kdo nesnáší oponenturu, lidi s opačným názorem, než má on, dehonestuje a je-li u moci, tak i zastrašuje, a jako politik proazuje zákony směřující k potlačení všech, kdo jeho názory odmítá.

Typickými bolševiky postupujícími podle hesla "Kdo není s námi, jde proti nám" jsou lidskoprávní fundamentalisté jako jsou Dienstbier a Šabatová i většina ekologických aktivistů.

4 0
možnosti
Foto

Soudě podle způsobu, kterým slovo "bolševik" používáte, neznáte jeho význam. Jak uvedl pan Hlubek, bolševik znamená většinový. A i mezi pravicovými lidmi je určitá část, která je většinová. Tím pádem můžete s klidem pro většinu pravičáků používat slovo "bolševik" a nebude to urážka, jen zhodnocení situace.

3 0
možnosti

Pan Havránek si plete pojmy "bolševik" a "demagog".

Pojem „bolševik“ je používán od 2. sjezdu Ruské sociálně demokratické dělnické strany v roce 1903, na kterém se strana rozštěpila na frakci radikálních tzv. bolševiků (doslova „větších“) a ostatních tzv. menševiků (doslova „menších“). Bolševismus se zakládal na Leninově učení o diktatuře proletariátu, imperialismu a socialistické revoluci, které chtěli dosáhnout ozbrojeným povstáním bez spolupráce s liberálními stranami. Vedl je sám Lenin.

Demagogie (z řeckého δημος, démos = „lid“ + αγωγος agógos = „vůdce“) je v moderní době působivé a klamné řečnické vystupování, využívané k získání vlivu, politické podpory a moci. Místo věcného zdůvodňování působí hlavně na předsudky a emoce posluchačů, k čemuž slouží polopravdy, překroucené argumenty, logické klamy, falešné sliby, vyvolávání strachu a podobně.

2 0
možnosti
VK

Nejvíc mě pobaví, když ze sebe bolševik dělá antibolševika

3 0
možnosti
Foto

To je typický Váš případ.

2 0
možnosti
DV

D39a33v21i61d 21V23l96k

17. 3. 2015 12:40

To je taková bolševická vlastnost vždycky někoho kdo má jíný názor než Vy onálepkovat, označit, ostrakizovat. Myslím, že i nelevicově smýšlejicí blogeři a diskutéři mají právo vyjádřit s razancí svůj názor. Problém je, že Vy levičáci pokud zjistíte, že je proti Vám oponent, který se nebojí Vám postavit, okamžitě začnete mávat svými právy, dovolávat se demokracie a práva na které jinak kašlete.

7 0
možnosti
MJ

Abych pravdu řekl, pane Havránku musím uznat, že máte z velké části pravdu. Já tedy té pro rusky smýšlející pakáži s velkou chutí do bolševíků nadávám ale je fakt, že v době nedávno minulé se velmi podobným způsobem chovali příznivci a i čelní představitelé rádoby pravicové ODS.

2 0
možnosti
JH

Bolševik znamená většinový. Vyznavačů skutečně pravicových hodnot je u nás minimum, na tomto blogu stěží do desítky. Do dnešního new speaku by se bolševik dal přeložit jako populista hlásající většinovou vůli lidu. Ta prahne po regulaci naprosto všeho, eliminaci podnikatelů nebo alespoň jejich drakonické zdanění, čerpání dotací, které stejně zaplatíme a zvýhodňování různých vrstev společnosti ať již z pohledu etnicity, ideologie, sexuálních preferencí a pohlaví.

Z tohoto úhlu pohledu máme naprosto bolševickou vládu, parlament a dokonce i presidenta.

12 0
možnosti
MJ

Josef je starý, nadějný antikomunista.

2 0
možnosti
MT

M32i42l57o94š 52T97r98n47k45a

17. 3. 2015 11:50

Nechte Havrankova stará kolena na pokoji a doplnujte. Pan Mudra už ""moudře" začal

0 0
možnosti
  • Počet článků 6540
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1312x
Jsem velice často nespokojený občan, čtenář, divák, posluchač. Prostě hrůza!

 V roce 2016 jsem  ukončil  oficiální  působení a s ohledem  na  praktiky zdejších adminů  jsem  přešel  do místního  "disentu". : - )

Publikuju  zde už  výhradně jen   na soukromém blogu, který se nezobrazuje na  hlavní straně.

 

Seznam rubrik

Oblíbené články