Tihle potetovaní!

Když jsem se v dětství  ptal  na  působivé  obrázky, které  jsem občas zahlédl  na tělech některých exoticky působících  lidí, dostalo se mi odpovědi, že jde o  tetování, v kterém  se vyžívají  především  kriminálníci.

Dnes by byla odpověď  určitě složitější. U nás sice lidé  kradnú, nedodržují zákony, ale těch těžce  potetovaných je už  v současnosti  tolik, že s tím původním vysvětlením o kriminálních,  už člověk neobstojí.

Navzdory všem těm módním vlnám jsem si dodnes nedokázal k tetování vytvořit kladný vztah. V drtivé  většině  se  mi  ekluje,  přijde mi  jako  prznění lidského těla.

Už před léty jsem se svěřoval, že kdybych se  jednou probudil s tak potetovaným ksichtem, jakým se honosí  bývalý  český prezidentský kandidát, profesor Franz,  nejspíše  bych uvažoval o sebevraždě. Ten samý pocit jsem intenzivně  zažíval v sobotu v přenosu z Londýna,  při sledování americké výškařky.

Zřejmě to už bude  alergie, neboť dokonce i  u  hanbatých obrázků, se mi v případě brutálně potetovaných nahotinek jaksi  nedostavuje  erotické napětí.

 Jako  celoživotní  zastánce lidské  svobody, zvláště pak v letních měsících,  dost  těžce nesu, když sleduju jak nepěkně  dokážou lidé s tou svobodu, respektive se svým tělem, nakládat.

A tak, v koutku duše  -  ilegálně uvažuju, jestli by snad tohle  sebepoškozování  nemělo být  trestný!

Autor: Josef Havránek | pondělí 14.8.2017 8:00 | karma článku: 19,92 | přečteno: 214x