Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZM

Pokud tyto útoky podporuje i palestinské vedení, čímž máte na mysli asi tzv. palestinskou vládu, co říci na to, že i sem směřují peníze EU?

Z prohlášení min. zahraničí ČR:

"EU podporuje Palestinskou autonomii finančně - stejně  tak jako i mnoho jiných zemí (včetně USA) i světových institucí. EU rovněž usiluje o to, aby tato podpora pokud možno nesměřovala k čemukoli, co by bylo možno nazvat protiizraelské."

Ta formulace "pokud možno", asi není příliš zavazující.

1 0
možnosti
Foto

Na českým národem nezřídka sebemrskačsky ohrnujeme nos. Jeho neoddiskutovatelnou předností je však jeho kladný vztah k Izraeli, což vytváří unikátní situaci, kdy názorově souzním nejen s panem Havránkem, ale zcela absurdně i se samotným vládcem Hradu:-)

3 0
možnosti
Foto

Naprostý souhlas.

Jednomu z diskutujících unikají jisté nuance /koneckonců je to jeho dlouhodobý problém/. V době vzniku státu Israel bylo rozhodnuto o vzniku státu palestinských Arabů. Arabové to obojí odmítli, jejich stát nikdy nevznikl /ač byla šance/, naopak Israel svou existenci proti přesile uhájil. Z území tzv. Palestiny /tedy vně státu Israel/ byli vyhnáni Židé, z území státu Israel odešli ti, kteří tam nechtěli zůstat, naopak ti loajální tam žijí spokojeně /více jak 1 milion/. 

Když Ariel Šaron nechal vyklidit pásmo Gazy od židovských  osadníků, nebylo to bráno Araby jako vstřícné gesto. Dnes odtud létají rakety. Představu, že odchodem z Judei a Samaří se z palestinských Arabů stanou státotvorní mírumilovní lidé ve světle výše uvedeného, může mít jen bloud.

5 0
možnosti
Foto

Kdyby Palestinci odmítli stát v r.1948, tak  by asi tehdy neustanovili vládu.

1 0
možnosti
MS

No vida, najdou se i témata, kde vám mohu dát s čistým svědomím zapravdu. R^:-)

4 0
možnosti
Foto

Bohužel i v mezinárodním právu platí usus, takže Palestinci svou nespokojenost musí dávat aktivně najevo, aby nezaniklo jejich právo na návrat do domovů, vlastní stát a území, které jim náleží od r. 1948. Můžete vyřešit, jak jinak se mají bránit?

1 8
možnosti
MS

Jinak řečeno, vy souhlasíte s vražděním izraelských seniorů. To jste tedy klesl hodně hluboko. Rv

7 0
možnosti
Foto

Perfektní, pane Havránku! R^

Plně podepisuji!

4 0
možnosti
JM

Jsem schopen pochopit ledacos.Může se stát, že svrhnu z letadla bombu a ta trefí místo, kde jsou civilisté. Můžu čistit dům, ze kterého se střílelo, před hlaveň mi vběhne civil a já to ve stresu zmáčknu. To všechno se může stát a je to krajně politováníhodné. Tohle je ovšem jedna věc a napadnout nožem starou babičku je věc druhá. Zrůdy to jsou a ještě větší zrůdy jsou ti, kteří se mi pokoušejí namluvit, že tahle pakáž snad může být pro naši společnost nějak přínosná.

20 0
možnosti
Foto

Ze strany Izraele stačí učinit závaznou nabídku současného míru za budoucí území. A v oblasti postupně zavládne naprostý klid.

1 6
možnosti