Ten brilantní Sobotkův Newspeak

Tak tohle je typickej Sobotka, říkal jsem si, když jsem četl odpověď  premiéra,  na petici členů bytového družstva Krušnohor, která poukazuje na neudržitelné poměry na  litvínovského sídlišti Janov…

„Bohuslav Sobotka ve své odpovědi uvedl, že integrace romské menšiny patří mezi prioritní úkoly této vlády. "Jsme si vědomi závažnosti situace a dlouhá léta neřešených nebo nedostatečně řešených problémů, které jsme zdědili po předchozích vládách,"…  Dále vyjmenoval legislativní změny, které jeho kabinet přijal a které mají obcím právě s těmito potížemi pomoci. Informoval o schválení dokumentu, jenž má sociální vyloučení eliminovat. "Výsledkem je jedenasedmdesát konkrétních opatření v oblastech, bezpečnosti, zaměstnanosti a dalších…"

Tedy znovu  ty obligátní řečičky  pana premiéra, kterými, jako podle šablony, odpovídá na veškeré  výtky. Za vše mohou minulé vlády a situaci postupně  řešíme prostřednictvím  legislativních  změn, jejichž výsledkem jsou už desítky konkrétních opatření…

Vůbec se nedivím, že tyhle obligátní  kecy, neučinily  na   členy Krušnohoru  pražádný dojem, že  je  odpověď  zklamala, neboť neobsahuje nic, co, by  už tisíckrát neslyšeli:

Z premiérovy odpovědi je patrné, že vůbec nechápe, o co jde, a jak dramatická situace v Janově je. Zase hovoří o sociálních a dalších programech, o strategiích a vizích vyplývajících z těchto strategií. Ze zkušenosti ale víme, že programy a strategie na nepřizpůsobivé neplatí, nezapojí se do nich, kašlou na ně…"

Ano, premiér Sobotka mnohé evidentně nechápe, ale  zato brilantně ovládá tenhle  Newspeak!

Autor: Josef Havránek | středa 25.3.2015 11:31 | karma článku: 40,84 | přečteno: 1925x