Telička, najednou, nemá co říci…

Jindy tolik upovídaný místopředseda Evropského parlamentu Pavel Telička,  napsal  sněmovní  komisi  konečně  vyšetřující   prastaré  čachry kolem OKD, v hlavní roli s  Z. Bakalou, že  se nedostaví, neboť nemá komisi co sdělit… a basta!

Dost pochybuju, že lze  takovou  arogantní  odpověď  vnímat  jako plnohodnotnou  omluvenku : - )

Už tak nějak to patří k českým politikům, že často  tlachají   o záležitostech, o kterých  nemají ani ponětí, ale  když  mají vysvětlovat podivnosti  v případech, kde jsou  prokazatelně zaháčkováni, najednou, z vyššího mravního principu,  drží bobříka mlčení.

O tom, že v souvislosti s OKD  přišla Česká republika o desítky miliard není pochyb, ale do  rozplétání té vachrlaté  kauzu se nikdo  relevantní  dlouho nehrnul. Předpokládám, že  za tou nechutí  zabývat se vážně  sprostým podezřelým  Bakalou  byl fakt, že šlo o  generálního sponzora  zbožňovaného Václava Havla a nelze ani vyloučit, že  v téhle kauze  jedou   i kdysi významní čeští politici, pořád ještě s dlouhými prsty..

Zrovna  Pavel Telička je takový přímo školní příklad. Od  toho    politikáře, který prokazatelně,  roky  působil v  Bakalových  firmách   NWR a RPG Byty, pochopitelně  nelze  očekávat, že by se hrnul  do odkrývání  čachrů svého bývalého  šéfa. Nicméně,   to jeho tvrzení, že  nemá vyšetřovací komisi co sdělit, že nic neví, nezná, nepamatuje si,  je tedy  opravdu mimořádně  drzý výsměch.

Jsem  dost zvědavej, zda si takové zacházení    parlamentní komise  nechá líbit a  bude rovněž  zajímavé sledovat, zda, v nejhorším,  Teličkovi  pomůže ta  imunita  bruselského byrokrata!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Josef Havránek | úterý 24.7.2018 8:00 | karma článku: 24,18 | přečteno: 209x