Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LB

mně se ten seriál líbí...tečka...a co se mi na něm líbí nejvíce?..že má jen 22 dílů:-P

2 0
možnosti
BM

Námět a myšlenka je dobrá. Avšak je to dost rozplyzlé a trochu to připomíná ony neblahé telenovely... Chybí tam především historické pozadí, které je tam pouze naznačené onou Rašínovou reformou. Nebylo by na škodu více tam zdůraznit problémy nového státu apod. Je to již téměř sto let a málokdo o této době ví. Takže tento  seriál by to měl přiblížit. To jsem také očekával, jenže zatím bohužel.......

1 0
možnosti
VK

Pro mne je tento serial dost velkym zklamanim. I kdyz sleduji kazdy dil, stejne jako vy. Abych byl presny, podle mne se kazdy dil pohybuje v jakychsi sinusoidach, kdy zajimave momenty stridaji ty rozpacite a prechazeji v otravne situace. Samozrejme, nejotravnejsi je ta lovestory, ktera se meni v otrepane klise, kde neni zadny novy napad. Rozpaky ve mne budi i ta ducharina z poslednich dvou dilu, ktera mi do takovehoto serialu moc nesedi. Rekl bych ze tvurci chteji neco naznacit, ovsem nikomu nesdelili co to ma byt a poznat to moc nejde. Herecke vykony jsou standartni. Kdyz vidim pana Vlasaka, vzpomenu si na Vratne lahve a jeho repliku "bfiska se k bfisce naklani". Predstavitele dvou bratru jsou takovi ani kava ani caj. Hlavni zenska predstavitelka totez. Prijemnym zjevenim je pro mne Radek Holub a hodne dobre vnimam Pavla Krize. Role z meho pohledu nesedla Tomasi Topferovi, ktery nema prostor pro rozehrani svych nadstandartnich kvalit. Proste, z meho pohledu je tento serial takovou lepsi novelou pro telata.

1 2
možnosti

No tak přece jenom bych ten seriál po rozpačitém začátku hodnotil jak z historického, tak i scénáristického hlediska poněkud pozitivněji. Tam se proplétají a rozvijejí tři příběhy (detektivní, milostný a duchařský) vcelku dobře, takže vyplňují prostor, nejsou tam hluchá místa.

To, co bych seriálu vytkl, je jeho název, podle něhož jsem očekával, že spíše půjde o něco, ala Sňatky z rozumu. Prozatím plocha (ještě jsme stále před Rašinovou reformou) je nějaká příliš úzká.

0 0
možnosti