Televizní pohádka o P. Gazdíkovi

Přestože už roky píšu o aktivismu, politických manipulacích  veřejnoprávních médií, toho Petra Gazdíka  jsem  jim sežral i s botama…
Panu učiteli s láskou...

Ostatně komu by neimponovalo, když nějaký  bezvýznamný  starosta z obce Suchá Loz úspěšně válčí s pražskými úředníky – ignoruje jejich zbytečné  dotazníky, statistické výkazy, atd.,atd.

Znělo to  takřka pohádkově a pohádková byla i ta následná  politická  kariéra P. Gazdíka. Detaily každý může dohledat  ve Wikipédii. Faktem je, že  pan učitel, starosta  maličké obce  chytil správný vítr a dnes už funguje nejen jako poslanec, ale i  místopředseda Sněmovny  PČR  a druhý muž volební koalice ( sice už bez  Kalouska, ale zato s lidovci)  -  chystající se v říjnu  vlastními těly  zastavit Babiše.

Skutečně pohádkové!

Vždy jsem fandil  lidem, kteří se vlastními schopnostmi dokázali  prosadit, vystoupat až na vrchol.

S panem Gazdíkem mám ale jistý problém. Od těhle Starostů  bych očekával, že to jejich politické angažmá bude zejména  spočívat především  v šíření selského rozumu, přínosem  se stanou jejich praktické zkušenosti z řízení menších celků. Vyvolávali  u mne naději, že budou korigovat působení nejvyšších státních představitelů, kteří povětšinou  znají  praktický život jen z rychlíku, neboť se od  útlého mládí  živí jen politikou.

Bohužel, z toho  jejich lídra Gazdíka  takový dojem nemám. Spíše ve mně vyvolává představu, že se  rychle v té politice adaptoval  -  přizpůsobil  se   papalášům, proti kterým kdysi tolik  brojil a teď už jenom politikaří…

 Tohle  tedy  ve Wikipedii nedohledáte,  jde   jen o  můj  osobní, nehezký  pocit  z toho pohádkového Gazdíka.

Autor: Josef Havránek | pátek 7.7.2017 8:00 | karma článku: 24,36 | přečteno: 245x